Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Trimitere in judecata pentru denuntare calomnioasa


3 octombrie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

La data de 26 septembrie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului CHERCIU IONEL sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de denuntare calomnioasa.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, la data de 11 septembrie 2007, inculpatul Cherciu Ionel a formulat un denunt penal la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara impotriva partii vatamate P.C.S. (ofiter de politie judiciara din cadrul Politiei Municipiului Timisoara), prin care semnala savarsirea de catre acesta din urma a infractiunii de luare de mita.

In cuprinsul denuntului penal, inculpatul mentiona faptul ca lucratorul de politie judiciara i-ar fi cerut, in repetate randuri, prin intermediul unor mesaje tip S.M.S. suma de 3.000 de euro pentru ca inculpatului (ce avea calitatea de invinuit intr-un dosar penal instrumentat de partea vatamata) sa i se creeze o situatie juridica cat mai favorabila.

In sustinerea denuntului penal, inculpatul Cherciu Ionel a prezentat organelor de urmarire penala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, telefonul sau mobil pe care se aflau stocate mesajele invocate in denunt.

Ulterior, in cauza instrumentata de catre Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara in cursul urmaririi penale, s-a stabilit faptul ca mesajele primite pe telefonul mobil al inculpatului au fost, de fapt, trimise chiar de catre inculpat cu ajutorul unui sistem informatic, probele fiind deci produse si ticluite de inculpatul denuntator in scopul invinuirii pe nedrept a partii vatamate.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică