« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Noul Cod civil. Intrebari si raspunsuri pe intelesul tuturor
05.10.2011 | Anca IVASCU, RAMO

Secţiuni: Drept civil | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Editorul despre Noul Cod civil. Întrebări și răspunsuri pe înțelesul tuturor (autor: Uniunea Națională a Notarilor Publici din România): „Întrebări și răspunsuri pe ințelesul tuturor reprezintă inițiativa Uniunii Naționale a Notarilor Publici de a explica publicului larg principalele modificări pe care le aduce actul normativ, intr-un limbaj simplu şi accesibil. Pentru că scopul activității notariale este acela de a face dispozițiile codului inteligibile oamenilor cărora li se adresează, intrucat și această profesie este responsabilă pentru modul in care acesta va fi ințeles și acceptat de societate. Avand in vedere intrarea in vigoare a codului la data de 1 octombrie 2011 și necesitatea unei minime cunoașteri a normelor juridice de drept civil, care ne afectează viața de zi cu zi, cartea, prin intrebările și răspunsurile conținute, se transformă in „sfetnicul“ oricărei persoane. Ce inseamnă capacitatea de folosință și de exercițiu, ce sunt logodna și căsătoria, dacă se poate modifica regimul matrimonial, ce se ințelege prin locuința familiei, cand poate avea loc divorțul, cand se deschide moștenirea și felurile de moștenire, ce inseamnă rezerva succesorală, ce tipuri de contracte putem incheia sunt doar o parte dintre intrebările la care veți găsi răspuns.

Anca IVASCU, RAMO

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD