« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Plasamentele considerate sigure in materia administrarii bunurilor altuia
04.10.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 694 din data de 30 septembrie 2011 a fost publicat Ordinul comun al Bancii Nationale a Romaniei si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 11/71/2011 privind aprobarea Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei si al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevazute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil.

Regulamentul stabileste plasamentele prevazute la art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, prevederile sale fiind aplicabile exclusiv in interpretarea actelor sau faptelor juridice prevazute de Codul civil.

Potrivit art. 831 din Legea nr. 287/20009 privind Codul Civil, sunt prezumate a fi sigure plasamentele stabilite periodic de Banca Nationala a Romaniei si de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Prevederile art. 831 din Codul civil sunt aplicabile in materia administrarii bunurilor altuia, prevazuta in titlul IV din cod.

Potrivit Regulamentului, urmatoarele tipuri de plasamente se circumscriu scopurilor prevazute de art. 831 din Codul civil:
– plasamentele in titluri de stat emise de statul roman;
– plasamentele incredintate unei institutii de credit, astfel cum este definita in OUG nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, autorizata sa functioneze pe teritoriul Romaniei, de natura depozitelor garantate de o schema de garantare oficial recunoscuta potrivit OG nr. 39/1996 privind infiintarea si functionarea Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si in limita plafonului de garantare aplicabil conform OG nr. 39/1996.

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: Banking, Drept civil, Drept comercial, Lege 9 | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD