Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timisoara. Lipsa discernamantului – cauza de nulitate relativa
04.10.2011 | JURIDICE.ro, Raluca CÎRSTEA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Judecătorii Maria Lăpădat şi Claudia Rohnean au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 12 din 26 ianuarie 2010 pronunţată în apel de Secţia civilă a Curţii de Apel Timişoara având ca obiect anulare act  – JURINDEX20105918707) că lipsa discernământului este motiv de nulitate relativă a unui act juridic, şi nicidecum de nulitate absolută. Totodată, lipsa discernământului nu conduce la absenţa totală a consimţământului, ci la nevalabilitatea acestuia, care ar fi fost afectat de un viciu. Chiar dacă una dintre cerinţele pentru existenţa consimţământului, o constituie ca acesta să provină de la o persoană cu discernământ, absenţa discernământului (motiv de nulitate relativă), nu poate conduce în nici un caz la absenţa totală a consimţământului (motiv de nulitate absolută), ci la existenţa unui consimţământ nevalabil.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar SĂVESCU VOINESCU ŞI ASOCIAŢII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate