Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timisoara. Lipsa discernamantului – cauza de nulitate relativa


4 octombrie 2011 | JURIDICE.ro, Raluca CÎRSTEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Judecătorii Maria Lăpădat şi Claudia Rohnean au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 12 din 26 ianuarie 2010 pronunţată în apel de Secţia civilă a Curţii de Apel Timişoara având ca obiect anulare act  – JURINDEX20105918707) că lipsa discernământului este motiv de nulitate relativă a unui act juridic, şi nicidecum de nulitate absolută. Totodată, lipsa discernământului nu conduce la absenţa totală a consimţământului, ci la nevalabilitatea acestuia, care ar fi fost afectat de un viciu. Chiar dacă una dintre cerinţele pentru existenţa consimţământului, o constituie ca acesta să provină de la o persoană cu discernământ, absenţa discernământului (motiv de nulitate relativă), nu poate conduce în nici un caz la absenţa totală a consimţământului (motiv de nulitate absolută), ci la existenţa unui consimţământ nevalabil.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar SĂVESCU VOINESCU ŞI ASOCIAŢII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii