Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimiteri in judecata pentru omor calificat


5 octombrie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

1. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Istrate Gheorghe sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, la data de 12 iulie 2011, in jurul orelor 1900,  pe fondul unor neintelegeri mai vechi, amplificate de un conflict spontan privitor la o activitate desfasurata in gospodarie, inculpatul i-a aplicat o lovitura de cutit fiului sau, I.I., in zona toracica, partea stanga, intre coaste. Intre cei doi a mai avut loc, ulterior acestui moment, o incaierare de scurta durata, dupa care victima si-a pierdut cunostinta si s-a prabusit.

Din raportul de constatare medico-legala intocmit in cauza rezulta ca moartea victimei a fost violenta si s-a datorat hemoragiei externe si interne prin plaga transfixianta hemitorace stang, cu interesare pleuro pulmonara stanga.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bacau.

2. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatei POPESCU MARIA sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat.

In seara zilei de 15 iulie 2011, pe fondul consumului de alcool si legat de acumularea unor datorii la barul din localitate, intre inculpata Popescu Maria si victima P.A. (sotul sau), a izbucnit un conflict verbal, care ulterior a degenerat. In acest context, inculpata i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un bat si cu o secure, cauzandu-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

Raportul de expertiza medico-legala intocmit in cauza reliefeaza faptul ca moartea victimei a fost violenta si s-a datorat unui soc traumatico-hemoragic, consecutiv unui traumatism cu plagi taiate.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Vaslui.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică