« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

OUG privind trecerea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului
06.10.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 704 din data de 5 octombrie 2011 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 81/2011 privind trecerea Agentiei Nationale de cadastru si Publicitate Imobiliara din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Potrivit actului normativ, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), institutie publica cu personalitate juridica, trece din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Personalul si patrimoniul ANCPI se preiau integral, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se substituie in toate drepturile si obligatiile Ministerului Administratiei si Internelor privind activitatea ANCPI.

Actul normativ aduce si unele modificari Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, astfel:

– in cuprinsul legii, sintagma „Ministerul Administratiei si Internelor” se inlocuieste cu sintagma „Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului”, iar sintagma „ordin al ministrului administratiei si internelor” se inlocuieste cu sintagma „ordin al ministrului dezvoltarii regionale si turismului”;

– se mentin prevederile potrivit carora tarifele si incasarile ANCPI nu sunt purtatoare de TVA, insa se elimina din cuprinsul legii dispozitiile care mentionau ca aceste tarife se deduc din taxa notariala de timbru, prin includerea lor in cazul operatiunilor de publicitate imobiliara in taxa notariala de timbru, pentru actele translative ale dreptului de proprietate sau constitutive ale dezmembramintelor acestuia.

 
Secţiuni: C. administrativ, Drept civil, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD