Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

OUG privind trecerea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului


06.10.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: C. administrativ, Drept civil, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 704 din data de 5 octombrie 2011 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 81/2011 privind trecerea Agentiei Nationale de cadastru si Publicitate Imobiliara din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Potrivit actului normativ, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), institutie publica cu personalitate juridica, trece din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Personalul si patrimoniul ANCPI se preiau integral, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se substituie in toate drepturile si obligatiile Ministerului Administratiei si Internelor privind activitatea ANCPI.

Actul normativ aduce si unele modificari Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, astfel:

– in cuprinsul legii, sintagma „Ministerul Administratiei si Internelor” se inlocuieste cu sintagma „Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului”, iar sintagma „ordin al ministrului administratiei si internelor” se inlocuieste cu sintagma „ordin al ministrului dezvoltarii regionale si turismului”;

– se mentin prevederile potrivit carora tarifele si incasarile ANCPI nu sunt purtatoare de TVA, insa se elimina din cuprinsul legii dispozitiile care mentionau ca aceste tarife se deduc din taxa notariala de timbru, prin includerea lor in cazul operatiunilor de publicitate imobiliara in taxa notariala de timbru, pentru actele translative ale dreptului de proprietate sau constitutive ale dezmembramintelor acestuia.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti