« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Dreptul subiectiv si interesul legitim, temeiuri ale actiunii in contencios administrativ | Petronela Adriana Cernat
07.10.2011 | Dan MARCULESCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Editorul despre Dreptul subiectiv si interesul legitim, temeiuri ale actiunii in contencios administrativ ( autor: Petronela Adriana Cernat): Lucrarea „Dreptul subiectiv si interesul legitim, temeiuri ale actiunii in contencios administrativ” analizează în detaliu una dintre condiţiile speciale de exercitare a acţiunii în contencios administrativ, condiţia vătămării produse unui drept subiectiv sau unui interes legitim al reclamantului de către autoritatea publică pârâtă, punând în dezbatere noţiuni-cheie ale domeniului contenciosului administrativ, precum: puterea discreţionară a autorităţilor publice, relaţia control de oportunitate-control de legalitate, protecţia intereselor legitime publice, acţiunea populară şi reglementarea acesteia.

Raportul esenţial/central al lucrării – raportul «drept subiectiv – interes legitim» – este privit din perspectiva mai multor ramuri de drept, respectiv teoria generală a dreptului, dreptul civil şi dreptul administrativ, dar şi în lumina mecanismelor specifice altor sisteme de drept, în principal sistemele francez, britanic şi unional european, astfel încât să poată fi conturate criterii obiective privind determinarea/definirea/identificarea intereselor legitime.

>> cuprinsul lucrarii

 
Secţiuni: C. administrativ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Dreptul subiectiv si interesul legitim, temeiuri ale actiunii in contencios administrativ | Petronela Adriana Cernat”

  1. Andrei OPREA spune:

    Cum se pot analiza institutiile fundamentale ale dreptului penal intr-o carte cu un titlu despre contencios administrativ? Titlul si cuprinsul apartin altei monografii. Oricum, astept cu nerabdare sa conspectez o carte cu acest titlu, daca exista si se refera la contencios administrativ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD