Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Propunere arestare. Minori agresati


7 octombrie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

La data de 5 octombrie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus retinerea inculpatilor GRADINARU FANICA si GRADINARU MITICA sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la omor calificat si deosebit de grav (2 fapte) si rele tratamente aplicate minorului (2 fapte), primul in forma autoratului iar cel de-al doilea in forma complicitatii. Totodata, procurorii au dispus si retinerea inculpatelor CONSTANTIN MARINELA sub aspectul savarsirii infractiunilor de neglijenta in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata (9 fapte) si MOISE ANA sub aspectul savarsirii infractiunilor de neglijenta in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata (2 fapte).

Potrivit unui comunicat al PICCJ, Gradinaru Fanica, in calitate de asistent maternal, a exercitat, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2009, diferite acte de violenta si cruzimi asupra partilor vatamate P.C.A. si M.M.(minori care ii fusesera incredintati spre ingrijire), de natura a le pune in pericol viata, precum si alte actiuni  care au pus in primejdie grava dezvoltarea fizica, intelectuala si morala a acestora.

Exercitarea de catre inculpata Gradinaru Fanica a diferitelor acte de violenta si cruzimi asupra partilor vatamate P.C.A. si M.M. a fost inlesnita si de atitudinea adoptata de inculpatul Gradinaru Mitica, prin aceea ca, desi avea cunostinta de savarsirea acestor acte si avea posibilitatea de a impiedica continuarea lor (inclusiv prin sesizarea autoritatilor publice), nu a efectuat nici un demers in acest sens.

Din cercetari a mai rezultat ca inculpatele Constantin Marinela si Moise Ana, in calitate de asistenti sociali in cadrul Consiliului Judetean Ilfov – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, nu si-au indeplinit atributiile de serviciu privind vizitarea si monitorizarea situatiei minorilor P.C.A. si M.M. in perioada in care acestia au fost incredintati inculpatei Gradinaru Fanica si au facut mentiuni necorespunzatoare adevarului in rapoartele de vizita ale partilor vatamate P.C.A. si M.M.

In cauza, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale si fata de alti functionari din cadrul autoritatii cu competente in supravegherea si protectia minorilor pentru savarsirea infractiunilor de neglijenta in serviciu si  omisiunea sesizarii organelor judiciare, precum si fata de un medic sub aspectul savarsirii  infractiunilor de fals intelectual (3 fapte).

In cursul zilei de 6 octombrie 2011, procurorii i-au prezentat magistratilor Tribunalului Bucuresti pe cei patru inculpati cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile continua pentru lamurirea tuturor imprejurarilor cauzei si stabilirea raspunderii judiciare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică