Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ a mentinut amenda de 17,6 milioane lei aplicata de Consiliul Concurentei pentru abuz de pozitie dominanta


7 octombrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de Consiliul Concurenţei şi a menţinut amenda aplicată de autoritatea de concurenţă companiei UPC, în 2006, pentru abuz de poziţie dominantă. Valoarea amenzii pe care UPC România trebuie să o plătească este de 17,6 milioane lei.

Astfel, „in urma unei investigaţii finalizată la sfârşitul anului 2006, Consiliul Concurenţei a amendat SC Cablevision of Romania SRL şi SC UPC Romania SA (aceasta din urmă în calitate de succesor al SC Astral Telecom SA) cu amenzi totale de 17,879 milioane lei pentru abuz de poziţie dominantă manifestat prin impunerea de tarife majorate în mod nejustificat de creşterea costurilor Atât UPC România, cât şi Cablevision of Romania SRL au atacat decizia autorităţii de concurenţă la Curtea de Apel Bucureşti, care s-a pronunţat în favoarea reclamanţilor. Consiliul Concurenţei a înaintat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a câştigat în cazul UPC, procesul cu Cablevision of Romania fiind în derulare.

În cadrul aceleiaşi investigaţii, Consiliul Concurenţei a mai constatat şi sancţionat cu aproximativ 8 milioane lei companiile UPC ROMANIA şi RCS&RDS (aceasta din urmă în calitate de succesor al HI-FI Quadral şi TVS Holding srl) pentru participarea la un cartel având ca obiect împărţirea pieţei serviciilor de cablu din municipiul Timişoara. Pentru această practică anticoncurenţială, instanţa a anulat amenzile fără a se pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei companiilor implicate, ci considerând că aplicarea sancţiunilor s-a prescris.” se arata in comunicat.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică