Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Parlamentul European a decis reexaminarea legislatiei in materia protectiei consumatorului
07.10.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 259 din data de 4 octombrie 2011 a fost publicat Regulamentul (UE) nr. 954/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 septembrie 2011 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 privind cooperarea dintre autoritațile naționale insarcinate sa asigure aplicarea legislației in materie de protecție a consumatorului.

Regulamentul (CE) nr. 2006/2004 stabilește condițiile in care autoritațile competente ale statelor membre, desemnate sa asigure aplicarea legislației care protejeaza interesele consumatorilor, coopereaza intre ele și cu Comisia pentru a garanta  respectarea legilor respective și buna funcționare a pieței interne și pentru a imbunatați protecția intereselor consumatorilor. In anexa la Regulament sunt prevazute directivele transpuse in ordinea juridica interna și regulamentele care protejeaza interesele consumatorilor.

Intrucat de la  intrarea in vigoare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004, mai multe dintre actele legislative menționate in anexa la acesta  au fost abrogate și au fost adoptate noi acte legislative, Parlamentului European și Consiliul au stabilit ca este necesar sa se evalueze eficacitatea și mecanismele operaționale ale Regulamentului (CE) nr. 2006/2004.

In acest scop, noul regulament prevede ca pana la data de 31 decembrie 2014, Comisia va prezenta Parlamentului European și Consiliului un raport care va evalua eficacitatea și mecanismele operaționale ale Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și va analiza in detaliu posibilitatea includerii in anexa a unor acte legislative suplimentare care protejeaza interesele consumatorilor.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.