Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Parlamentul European a decis reexaminarea legislatiei in materia protectiei consumatorului
07.10.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 259 din data de 4 octombrie 2011 a fost publicat Regulamentul (UE) nr. 954/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 septembrie 2011 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 privind cooperarea dintre autoritațile naționale insarcinate sa asigure aplicarea legislației in materie de protecție a consumatorului.

Regulamentul (CE) nr. 2006/2004 stabilește condițiile in care autoritațile competente ale statelor membre, desemnate sa asigure aplicarea legislației care protejeaza interesele consumatorilor, coopereaza intre ele și cu Comisia pentru a garanta  respectarea legilor respective și buna funcționare a pieței interne și pentru a imbunatați protecția intereselor consumatorilor. In anexa la Regulament sunt prevazute directivele transpuse in ordinea juridica interna și regulamentele care protejeaza interesele consumatorilor.

Intrucat de la  intrarea in vigoare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004, mai multe dintre actele legislative menționate in anexa la acesta  au fost abrogate și au fost adoptate noi acte legislative, Parlamentului European și Consiliul au stabilit ca este necesar sa se evalueze eficacitatea și mecanismele operaționale ale Regulamentului (CE) nr. 2006/2004.

In acest scop, noul regulament prevede ca pana la data de 31 decembrie 2014, Comisia va prezenta Parlamentului European și Consiliului un raport care va evalua eficacitatea și mecanismele operaționale ale Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și va analiza in detaliu posibilitatea includerii in anexa a unor acte legislative suplimentare care protejeaza interesele consumatorilor.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.