Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Opinii

„Vizita de lucru”

9 octombrie 2011 | Ovidiu TOTH, Ovidiu TOTH

Acum  cateva zile, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a „descalecat” la Alba Iulia. Am participat la intalnirea pe care acesta a avut-o cu judecatorii Tribunalului Alba si ai Judecatoriei Alba Iulia, iar la final am ramas cu intrebarea: de ce a venit presedintele CSM la Alba Iulia?

Doar pentru a ne spune ca celelalte coduri vor intra in vigoare in mai multe etape, incepand cu jumatatea anului viitor? Sau ca se incearca „solutii echilibrate” la probelma structurii de personal a instantelor dupa intrarea in vigoare a acestor coduri, in special a celui de procedura penala? Am aflat cu aceasta ocazie ca se asteapta rezultatul unor studii de impact si nu ma pot opri sa nu ma intreb de ce studiile respective nu s-au facut inainte de adoptarea in actuala forma a codului de procedura penala, pentru a se vedea daca noile institutii juridice introduse pot fi puse in aplicare cu actualul personal? Dar, nu-i asa, „a pune carul inaintea boilor” e o vorba romaneasca…

Cu ceva timp in urma, un judecator cu acelasi nume – Horatius Dumbrava –  a realizat ca apararea independentei Justitiei in fata tentatiilor clasei politice de a pune presiune pe judecatori prin tot felul de reglementari aberante nu se poate face prin „solutii de echilibru” ci printr-o atitudine ferma, barbateasca, verticala si a protestat. Iar protestul sau si al colegilor din Targu Mures a fost urmat de catre toate instantele din tara.

M-am uitat pe decretele semnate in ultima vreme de presedintele Romaniei prin care o seama de judecatori isi incetau activitatea si numele lui Horatius Dumbrava nu apare. Atunci, unde sa fie?

Ovidiu TOTH
judecator, Judecatoria Alba Iulia

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică