Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Flux informații

Marius Tudose: 10-15% dintre absolventii SNG ajung judecatori

11 octombrie 2011 | JURIDICE.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicitatii luni, 10 octombrie 2011, alocuţiunea domnului judecător Marius Tudose, membru CSM, rostită cu prilejul festivităţii de deschidere a cursurilor promoţiei 2011-2012 la Şcoala Naţională de Grefieri:

„Stimate gazde,
Distinşi invitaţi,
Dragi colegi,

Am primit cu bucurie invitaţia dvs. pentru acest moment festiv din cel puţin două motive. Primul, pentru că în sfârşit mai avem o generaţie de grefieri ai acestei şcoli, foarte necesară sistemului după un an de „secetă”. Iar cel de-al doilea, pentru că am dorit să urez bun venit noilor cursanţi.

Înainte de orice cuvânt de deschidere, doresc vă felicit pentru rezultatele obţinute în urma examenului de admitere la SNG. De asemenea, ţin să apreciez şi să aduc mulţumiri celor care s-au ocupat de organizarea, buna desfăşurare şi finalizarea cu brio a acestui examen, examen realizat fără incidente şi în deplina respectare a legii.

Cunosc ce muncă aţi depus pentru a ajunge aici, însă mai ştiu ce efort trebuie să mai depuneţi în decursul celor 7 luni de şcoală şi de practică în instanţă pentru formarea dvs. iniţială. În prezent toată lumea este cu ochii pe noi pentru a  observa şi a cuantifica eficienţa activităţilor noastre, mai ales că se doreşte modificarea statutului grefierului prin noul proiect de lege. Aşadar, aprofundaţi noile cunoştinţe, bucuraţi-vă de această etapă profesională pentru că, ulterior, sunteţi aşteptaţi cu braţele deschise în tranşeele fierbinţi ale justiţiei pe care le veţi cunoaşte poate cu bucurie, poate cu regret.

Stimaţi colegi,

Am spus acest lucru pentru că sunt unul dintre judecătorii de la „infanterie”, adică de la judecătorii, care, aşa cum un coleg hâtru – de curând pensionar – spunea că „sunt instanţe  unde media naţională depăşeşte lejer mia de dosare pe judecător şi cu mult mai mult pe grefierul de şedinţă”.

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Deşi, de mai bine de 7 ani, se vorbeşte în sânul sistemului despre necesitatea constituirii mini echipelor judecător-grefier, acest concept s-a dovedit iluzoriu, imposibil de atins datorită creşterii continue, an de an, a numărului de dosare, insuficienţei personalului auxiliar de specialitate dar şi a poziţiei rigide a unor decidenţi cu bugete pe mână de a suplimenta schemele de personal.

Am spus „colegi”, pentru că întotdeauna în activitatea mea l-am apreciat pe grefier drept colegul meu fără de care nu puteam să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu în termenele legale, pe de o parte, iar pe de altă parte, istoria recentă a dovedit că 10-15% dintre absolvenţii SNG ajung judecători, persoane cu care peste 6-7 ani probabil o să formez complete colegiale la tribunal sau curte de apel.

Pe toţi, însă, ne aşteaptă mari provocări, de la înţelegerea şi aplicarea noilor coduri, la efortul susţinut pentru a eficientiza eforturile noastre.

Aşa încât, în final, vă urez mult succes în demersul dvs. profesional, stoicism, putere de muncă şi sănătate formatorilor dvs. şi vă asigur de tot sprijinul meu personal şi al Consiliului în depăşirea problemelor cu care vă veţi confruntaţi.

Vă mulţumesc!”

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership