Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CSM despre potentiale cercetari asupra a 20 de judecatori ai Inaltei Curti vehiculate in presa
11.10.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicitatii marti, 11 octombrie 2011, un comunicat cu privire la potenţiale cercetări efectuate de către instituţii ale statului asupra a douăzeci de judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informatii vehiculate de o parte a  mass-mediei în perioada 6–8 octombrie 2011, având ca origine “surse judiciare”.

Astfel, „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii atrage atenţia mass-mediei româneşti asupra pericolului transmiterii către opinia publică a unor astfel de informaţii “pe surse”, care  induc, pe nedrept, ideea unei vinovăţii colective la nivelul ÎCCJ, imprecisă ca fapte imputabile.

În aceeaşi logică, ar fi putut apărea zvonuri în ceea ce priveşte toţi judecătorii de la această instanţă. Consecinţa firească a acestor alegaţii constă într-o presiune  de neacceptat, generalizată,  asupra fiecărui judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, indiferent de conduita morală şi profesională a  acestuia, precum şi o neîncredere a cetăţeanului în activitatea judiciară, ca întreg, a Înaltei Curţi.

Ca urmare, Plenul CSM solicită instituţiilor de presă româneşti să se abţină în a transmite informaţii nevalidate de către instituţiile statului ori să dea detalii publice, pentru a se putea configura atât faptele cât şi persoanele acuzate, individual determinate.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se adresează, de asemenea, şi  judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să nu abdice – sub presiunea acestor învinuiri de corupţie colectivă – de la aplicarea corectă a legii, deoarece răspunderea este individuală şi, ca urmare, fiecare trebuie să răspundă individual, exclusiv, pentru faptele sale.”, se arata in comunicat.

>> sursa: CSM, 11 octombrie 2011


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.