Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Precizari aduse privind facilitatea de reducere a penalitatilor pentru datoriile restante
11.10.2011 | JURIDICE.ro, REFF & ASOCIATII

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 707 din data de 6 octombrie 2011 a fost publicat Ordinul Ministrului Finantelor Publice privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanta Guvernului nr.30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

S-au publicat instructiunile privind modul prin care se poate beneficia de reducerea penalitatilor de intarziere pentru obligatiile fiscale principale restante la 31 august 2011, cu privire la:
– anularea tuturor penalitatilor de intarziere daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 31 decembrie 2011;
– anularea cu 50% a penalitatilor de intarziere daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara pana la 30 iunie 2012.

Acordarea facilitatilor fiscale se va face in baza unei cereri depuse de contribuabil la organul competent care are obligatia de a-i comunica acestuia in termen de 5 zile situatia sumelor restante.

Contribuabilii ale caror datorii sunt stinse prin poprire sau prin valorificarea bunurilor sechestrate nu pot beneficia de aceasta facilitate.

Pentru Juridice.ro, REFF & ASOCIATII

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti