Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Parteneriat CSDE-C.H. Beck: Colectia IADUER
12.10.2011 | JURIDICE.ro, Mihai ŞANDRU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Centrul de Studii de Drept European şi Editura C.H. Beck au anuntat marti, 11 octombrie 2011, debutul unei colecţii noi de lucrări de specialitate: IADUER.

IADUER „interpretarea şi aplicarea dreptului Uniunii Europene de către instanţele din România” acronim pentru proiectul realizat de Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române şi de Asociaţia Forumul Judecătorilor, proiect care s-a manifestat prin conferinţe şi print-o rubrică permanentă în revista Curierul Judiciar.

Aceste activităţi vor continua şi li se vor adauga volumele din colecţia IADUER.

Primele trei titluri ale acestei colecţii şi care vor apărea în viitorul apropiat sunt:

  • Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene şi experienţe ale sistemului român de drept
  • Dreptul UE al concurenţei şi autorităţile administrative şi judiciare din România
  • Repere actuale în domeniul dreptului european al contractelor. Experienţe ale instanţelor române.

Colecţia este coordonată de către Mihai Şandru, Mihai Banu, Dragoş Călin şi îşi propune să reunească lucrări care să evidenţieze rolul practienilor (în primul rând al judecătorilor şi avocaţilor) în aplicarea şi interpredarea dreptului Uniunii Europene. Această colecţie vine în sprijinul tuturor celor interesaţi de aplicarea corectă a legii în România, a justiţiabililor, care au un acces mai dificil la legislaţia şi jurisprudenţa mai complexe ale Uniunii Europene. Temele selectate sunt de actualitate şi încearcă să elucideze o serie de neconcordanţe ale jurisprudenţei interne, propunând, unde este cazul, soluţii care să fie avute în vedere în viitoarele reglementari.

Prof. univ. dr. Mihai ŞANDRU
Coordonator, Centrul de Studii de Drept European
Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti