Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Se discuta cu Samsung pentru realizarea Cadastrului General al Romaniei


12 octombrie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Marti, 11 octombrie 2011, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, s-a intalnit in Coreea de Sud, cu vicepresedintele companiei Samsung, Yang-Bai Kim, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Unul dintre subiectele abordate a fost si posibilitatea realizarii Cadastrului General al Romaniei.

Elena Udrea a declarat: „Procedurile de achizitie vor demara in scurt timp, astfel incat peste trei luni sa putem incepe realizarea cadastrului, iar Romania sa aiba, in sfarsit, o evidenta clara a tuturor proprietatilor imobiliare, asa cum si-a asumat in fata institutiilor internationale. Din pacate, dupa douazeci de ani de aplicare neunitara a unei legislatii des modificate, referitoare la proprietate, suntem astazi in situatia in care suprafata de teren detinuta conform titlurilor emise de-a lungul timpului depaseste suprafata tarii. Aceasta inseamna fie ca proprietatile se suprapun, fie ca mai multe persoane au titluri pe aceleasi terenuri. În plus, nu tot fondul funciar este cadastrat, ceea ce înseamnă că nu se cunosc toţi proprietarii terenurilor, câteva consecinţe ale acestor realităţi fiind imposibilitatea elaborării de planuri de amenajare şi dezvoltare a teritoriului, de promovare a unor proiecte de dezvoltare economică la nivel regional, de delimitare a unităţilor administrativ-teritoriale, de edificare a construcţiilor civile etc.”

Yang-Bai Kim a afirmat: „Ne bucură să aflăm că în doar trei luni se poate demara un parteneriat public-privat pentru acest proiect atât de important. Suntem deosebit de interesaţi să participăm la implementarea lui. Am găsit deja soluţiile de finanţare şi suntem pregătiţi să facem această investiţie.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro