Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Tuca Zbarcea & Asociatii a lansat www.noulcodcivil.ro
12.10.2011 | JURIDICE.ro

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a lansat ieri portalul www.noulcodcivil.ro, ca răspuns la provocările cu care se vor confrunta practicienii în drept în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor Noului Cod Civil. Iniţiativa se înscrie într-un amplu set de măsuri vizând familiarizarea practicienilor cu noile reglementări, măsuri ce includ şi celelalte Coduri a căror implementare este aşteptată în perioada următoare.

Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a lansat ieri, cu prilejul conferinţei organizate împreună cu Mediafax pe tema „Noutăţile introduse prin Codul Civil. Influenţa asupra mediului de afaceri”, un blog structurat ca o platformă de comunicare dedicată tuturor practicienilor în drept.

Blogul www.noulcodcivil.ro oferă o abordare practică problemelor rezultate din interpretarea şi aplicarea prevederilor Noului Cod Civil, intrat în vigoare la 1 octombrie.

Potrivit reprezentanţilor firmei de avocatură, Noul Cod Civil este o operă legislativă de mare anvergură, care răspunde nevoii de modernitate dar, asemenea oricăror reforme de o asemenea amploare, necesită serioase eforturi de armonizare şi integrare în sistemul juridic existent.

„Multiplicarea numărului de norme juridice comparativ cu cele ale Codului Civil anterior presupune un proces de asimilare solicitant pentru toţi cei implicaţi în procesul de aplicare a legii: avocaţi şi consilieri juridici, magistraţi, notari publici, executori judecătoreşti, mediatori, practicieni în insolvenţă, evaluatori. În acest sens am considerat utilă lansarea unei platforme care să susţină nevoia de informare, instruire şi perfecţionare şi să permită un dialog şi un schimb de experienţă între practicieni pornind de la probleme concrete din activitatea de zi cu zi”, a declarat Florentin Ţuca, Avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Firma de avocatură anticipează o creştere importantă a volumului normativ în perioada următoare, cu impact semnificativ asupra activităţii avocaţiale. În contextul în care ne aşteptăm la adoptarea de reglementări noi în materia dreptului civil şi comercial, principalul obiectiv al www.noulcodcivil.ro este de a analiza noile norme, în special pe acelea susceptibile să genereze probleme în practică ori o jurisprudenţă neunitară. Materialele de pe acest site sunt oferite spre informare şi consultare; ele nu reprezintă consultaţii juridice şi nici nu trebuie interpretate ca atare”, a adăugat Cornel Popa, Avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii este implicată în calitate de consultant în proiectul de asistenţă tehnică finanţat de Banca Mondială privind „Pregătirea punerii în aplicare a Codului Civil, Codului Penal, Codului de Procedură Civilă şi Codului de Procedură Penală”.

„În ultimele 12 luni, avocaţii noştri şi partenerii de consorţiu au studiat impactul estimat de punerea în aplicare a celor patru Coduri din punct de vedere legal, economic, bugetar şi al resurselor umane. Am propus peste 300 de amendamente legislative necesare punerii în aplicare a acestor Coduri, organizând zeci de simulări şi consultări cu practicieni. Totodată, peste 5.000 de ore au fost dedicate studiului noilor reglementări în raport de legislaţia anterioară iar alte 1.600 de ore au fost alocate pentru sesiuni de traininguri cu avocaţii şi clienţii firmei”, a continuat Cornel Popa.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a anunţat totodată că va continua eforturile de popularizare a noilor reglementări prin organizarea de evenimente, redactarea de articole de specialitate, consultări şi simulări cu practicieni în drept.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Cu o echipă formată din 90 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, dintre care 21 sunt parteneri, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, litigii şi arbitraje internaţionale, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum şi cel mai important premiu regional atribuit de revista britanică The Lawyer – „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est şi Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).

În ultimii ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost inclusă pe lista celor mai buni angajatori din România, clasându-se pe primul loc în categoria IMM – „Best Employer in Romania 2009/10” – în cadrul studiului realizat de Aon Hewitt.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.