Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Norme privind efectuarea expertizelor fiscale judiciare si extrajudiciare


14.10.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 715 din data de 11 octombrie 2011 a fost publicata Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 13/2011 pentru modificarea Normelor privind realizarea de expertize fiscale la solicitarea instantelor judecatoresti, organelor de cercetare penala, organelor fiscale sau a altor parti interesate, aprobate prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 13/2008.

Normele stabilesc cadrul profesional de efectuare a expertizei fiscale privind obligatiile persoanelor fizice sau juridice prevazute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, a respectarii legalitatii procedurilor fiscale prevazute de Codul de procedura fiscala, precum si a altor drepturi si obligatii in legatura cu impozitele, taxele, contributiile la bugetului statului.

In conformitate cu prevederile OG nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, expertizele fiscale pot fi efectuate numai de catre consultantii fiscali – membri activi ai Camerei Consultantilor Fiscali. Expertizele fiscale judiciare pot fi efectuate doar de catre persoanele fizice consultanti fiscali, iar cele extrajudiciare, si de catre societatile comerciale de consultanta fiscala.

Normele cuprind precizari detaliate referitoare la etapele efectuarii expertizei fiscale judiciare:
– acceptarea expertizei;
– programarea lucrarilor;
– documentarea expertizei fiscale judiciare si extrajudiciare;
– examinarea materialului documentar;
– redactarea raportului de expertiza;
– obiectiile la raportul de expertiza;
– suplimentul la raportul de expertiza;
– lamuriri suplimentare.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro