Angajatorul Ramonei Carmen Ciciu, femeia care a murit in martie 2010 dupa ce i s-a făcut rau la locul de munca, este urmarit penal
14 octombrie 2011 | JURIDICE.ro, Irina IONESCU
Judecătoria Sector 6 a dispus începerea urmăririi penale faţă de SC Ipsos Interactive Services SRL şi a reprezentantului legal Mihoc Maria-Cristina, pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în cazul Ramonei Carmen Cîciu, care, în martie 2010, a murit la Spitalul Universitar din Capitală, la patru zile după ce i s-a făcut rău la locul de muncă.
Judecătoria Sector 6 a admis astfel plângerea formulată de soţul femeii, Marius Cîciu, reprezentat de av. Răzvan Vasiliu şi av. Anca Burghelea, din cadrul SCPA Costel Gîlcă şi Răzvan Vasiliu, împotriva Rezoluţiei din data de 27 aprilie 2011 dată de procurorul Nicolae Andrei Solomon, prin care se dispunea neîncepera urmăririi penale faţă de SC Ipsos Interactiv Services SRL şi reprezentantul legal Mihoc Maria-Cristina sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 37 alin. 1 şi 3 din Legea 319/2006 privind protecţia şi securitatea muncii.
Soluţia dată de Judecătoria Sector 6:
“Desfiinţează rezoluţia nr. 4040/P/2010 din data de 27.04.2011 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti de neîncepere a urmăririi penale faţă de intimaţii SC Ipsos Interactive Services SRL şi Mihoc Maria-Cristina sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 37 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 319/2006.
Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în vederea începerii urmăririi penale faţă de intimații SC Ipsos Interactive Services SRL şi Mihoc Maria-Cristina sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 37 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 319/2006.
În baza art. 192 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia”.
Art. 37 din Legea nr. 319/2006 prevede că:
“(1) Neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, constituie infractiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 2 ani sau cu amendă.
(3) Fapta prevazută la alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.”
Irina IONESCU
SCPA Costel Gîlcă și Răzvan Vasiliu
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro