Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Studii de drept privat | Ion Lula


18 octombrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil

Editorul despre Studii de drept privat (autor: Ion Lula): “Lucrarea este rezultatul preocuparilor teoretice de peste doua decenii ale autorului. Culegerea cuprinde studii, articole si adnotari de spete care au fost publicate in „Revista Romana de Drept”, apoi in „Dreptul”.

Studiile privind proprietatea, obligatiile si contractele au fost abordate din perspectiva practicianului, dar si a profesorului de drept civil, autorul imbinand in ultimii ani activitatea la catedra cu cea de judecator in materie civila.

Din examinarea problemelor abordate in aceasta lucrare Studii de drept privat se constata ca dreptul privat are anumite constante care se regasesc in orice reglementare si in oricare oranduire sociala. De aceea, aceasta culegere poate constitui posibilitatea unor reflectii adanci pentru reinnoirea si regandirea constructiilor stiintifice privind proprieta­tea, obligatiile si contractele, ca piloni fundamentali ai dreptului civil.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică