Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Bucuresti raspunde Jurnalului National
18.10.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat semnat de jud. Laura Andrei, purtator de cuvant si vicepresedinte al Tribunalului Bucuresti, ca urmare a apariţiei în cotidianul „Jurnalul Naţional” a articolului intitulat „Ambiţiile unei judecătoare pun în pericol vieţile oamenilor” – ediţia din 17.10.2011 – au fost facute urmatoarele precizari:

„Sunt nesusţinute afirmaţiile legate de conduita doamnei judecător Iulia Ursan, judecător la Judecătoria Sectorului 5  Bucureşti. Doamna Iulia Ursan nu figurează ca parte în dosarul nr. 61600/3/2011 al Tribunalului Bucureşti- Secţia a IX-a, acţiunea fiind promovată de alte persoane fizice.

De asemenea, contrar celor afirmate în articol, doamna judecător Mona Lisa Neagoe de la Tribunalul Bucureşti nu a luat niciun fel de măsuri şi nu a participat la judecata acestei cauze. Dosarul la care se face referire în articol a fost soluţionat de doamna judecător Roxana Budulan, conform planificărilor de şedinţă aprobate de colegiul de conducere al Tribunalului Bucureşti pentru anul 2011.

Ca atare, afirmaţiile făcute în articolul publicat în „Jurnalul Naţional” nu au nici un suport real, aspect care ar fi reieşit cu uşurinţă dacă ar fi existat o minimă verificare a datelor furnizate cotidianului de justiţiabilul nemulţumit, prin Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Bucureşti.

Maniera superficială de redactare a articolului, în absenţa oricărei verificări a datelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucureşti şi fără a purta semnătura unui ziarist redactor, nu este de natură a sluji unei corecte informări a cetăţenilor şi aduce atingere dreptului la informare în termenii în care el este consacrat în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Tribunalului Bucureşti subliniază încă o dată că la nivelul acestei instanţe există o permanentă preocupare a tuturor magistraţilor pentru respectarea normelor deontologiei profesionale şi pentru exercitarea atribuţiilor în limitele conferite de Constituţia României.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti