Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Cresterea sanselor de incluziune sociala a persoanelor aflate in detentie prin o mai buna educatie, informarea societatii – Bucuresti, 19 octombrie 2011


18 octombrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În data de 19 octombrie 2011, de la orele 10:00, la Rin Grand Hotel – Bucureşti, va avea loc Conferinţa de încheiere a proiectului POSDRU/15/6.2/S/1 „Creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie prin o mai bună educaţie, informarea societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar”. La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, specialişti din sistemele penitenciare din România, Portugalia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi Cehia.

Printre concluziile Forumului European pentru Politici Penitenciare (desfăşurat în Varşovia în iunie 2007, finanţat prin Programul Equal al Comisiei Europene), se menţiona că: „există o nevoie urgentă de a promova schimbarea în penitenciare, de a adopta o cultură a inovării şi de a sprijini cooperarea cu agenţii externi pentru a sprijini incluziunea socială a celor care se liberează din penitenciare”. Pornind de la această concluzie, precum şi de la exemplul de bună practică a proiectului PGISP (proiect de administrare a inovării sistemului penitenciar), desfăşurat în Portugalia, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost una dintre primele instituţii din România care a obţinut finanţarea unui proiect din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul, cu o durată de implementare de 3 ani, începând din 01 noiembrie 2008 şi un buget maximal de 18.498.407 lei, reprezintă primul proiect strategic finanţat de către Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane în cadrul Axei prioritare 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul Major de Intervenţie 6.2. Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii.

Parteneriatul constituit din Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România, Direcţia Generală a Serviciilor Penitenciare din Portugalia, I.Zone Knowledge Systems şi BDO Consulting, şi-a propus schimbarea culturii organizaţionale existente în sistemul penitenciar românesc pentru a îmbunătăţi accesul şi participarea persoanelor private de libertate pe piaţa muncii. Astfel, scopul proiectului a constat în implicarea persoanelor private de libertate în procesul de dezvoltare a strategiilor de reinserţie socială activă, implementarea schimbării mentalităţii referitoare la incluziunea socială a persoanelor private de libertate, la nivelul sistemului penitenciar românesc, implicând toate grupurile profesionale şi toţi factorii interesaţi, precum şi dezvoltarea resurselor de învăţare pentru instruirea personalului în vederea sprijinirii proceselor interne de inovare.

Jurnaliştii interesaţi să participe la acest eveniment sunt aşteptaţi, în data de 19 octombrie, la Rin Grand Hotel – Bucureşti, între orele 9:30 – 10:00.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii