« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

INFO-PICCJ, 17 octombrie 2011
18.10.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

* * *

Omor calificat – Arestare -PT Mehedinti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au solicitat, la data de 16 octombrie 2011, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor GHILEA IONEL, MITROI IONUŢ, GHILEA ADRIAN MARIUS şi PĂTRUŢ AUREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că cei patru inculpaţi au lovit cu bâtele în zona capului o persoană aflată într-un autoturism, în urma loviturilor survenind decesul acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Accident de circulati Serban Huidu – PJ Brasov

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov a fost înregistrată o cauză penală  în care se efectuează cercetări cu privire la accidentul de circulaţie petrecut pe raza localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov, în care au fost implicate două autoturisme, dintre care unul condus de realizatorul de televiziune Huidu Şerban.

În cauză cercetările sunt efectuate de lucrători ai Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Impactul dintre cele două autoturisme a fost frontal şi s-a soldat cu decesul a trei persoane. Două dintre victime au decedat în cursul zilei de ieri, iar decesul celei de-a treia victime a fost confirmat de Spitalul Judeţean Braşov în cursul zilei de astăzi, 17.10.2011, orele 1015. De asemenea, au primit îngrijiri medicale soţii Huidu, bona familiei, care au rămas internaţi la Spitalul Judeţean Braşov, precum şi  cei doi copii ai acestora, care nu au necesitat internare.

În cursul zilei de ieri, s-a efectuat cercetarea locului accidentului, fiind ridicate şi cele două autoturisme implicate, pentru efectuarea expertizei criminalistice/tehnică auto. De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, au fost audiate 8 persoane (participanţi la trafic), dintre acestea 3 persoane fiind martori oculari, întrucât se aflau în autoturisme care se deplasau în acelaşi sens de mers cu cele două autovehicule implicate în accident. În cursul zilei de astăzi au fost audiate, la spital, soţia lui Huidu Şerban, bona familiei, precum şi  Huidu Şerban.

Până în acest moment, nu s-a dispus transferul soţilor Huidu sau a bonei, internaţi  la Spitalul Judeţean Braşov către Spitalul Municipal Bucureşti. O comisie mixtă examinează, din punct de vedere medical, necesitatea acestui transfer. De asemenea, se vor solicita toate actele medicale care îl privesc pe Huidu Şerban.  Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Pe parcursul cercetărilor, vom informa constant opinia publică.

* * *

Luare de mita – Trimtiere in judecata – PT Arges

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au dispus, prin rechizitoriu, la data de 14.10.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CIOLPAN DUMITRU-REMUS sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 14.09.2011, în jurul orelor 2330, inculpatul Ciolpan Dumitru-Remus în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de agent de poliţie (în cadrul I.P.J Argeş – Serviciul Poliţiei Rutiere, Biroul Drumuri Naţionale Europene), a primit de la denunţătorul J.R.C., suma de 100 lei pentru a nu-l sancţiona întrucât, în urma controlului de rutină, a rezultat că acesta din urmă nu avea asupra sa permisul de conducere şi cartea de identitate.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.

* * *

Evaziune fiscala – Trimitere in judecata – PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus, la data de 17.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului PETRINA LIVIU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, în perioada ianuarie – septembrie 2010, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale (ce avea ca obiect principal de activitate jocurile de noroc) a reţinut fără a vira în termenul legal, de 30 de zile, de la scadenţă sume reprezentând impozite şi contribuţii sociale cu reţinere la sursă.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este în cuantum de 791.620 lei. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 55.000 lei depusă de inculpat.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Buftea.

* * *

Omor calificat – Trimitere in judecata – PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, prin rechizitoriu, la data de 11.10.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului FODOR GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul, pe fondul unor conflicte mai vechi, i-a aplicat victimei F.E. mai multe lovituri  la nivelul capului cu un ciocan, precum şi în zona gâtului cu un cuţit, producându-i leziuni ce au condus la decesul acesteia.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Suceava.

* * *

Omor – Arestare – PT Galati

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat, la data de 17 octombrie 2011, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului CUCU IONEL (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că, la datele de 13.10.2011 şi 15.10.2011, pe fondul consumului de alcool, inculpatul Cucu Ionel a lovit-o în mod repetat, în diverse zone ale corpului (preponderent în zona capului), pe concubina sa care a fost găsită decedată, ulterior, în faţa porţii locuinţei acestora.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

Omor – Cercetare – PT Valcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 17.10.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să înainteze instanţei de judecată cererea de arestare preventivă a inculpatului Bărănguţă Constantin Florian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că, la data de 16.10.2011, în jurul orelor 1830, pe fondul unor discuţii contradictorii cu concubina sa, victima B.R.L., i-a aplicat acesteia, multiple lovituri cu cuţitul, la nivelul spatelui şi pieptului. Loviturile au vizat zone vitale ale corpului (inima şi plămânii) şi au produs decesul victimei.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

>> sursa: www.mpublic.ro

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD