Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Camera de Comert Romano-Olandeza si Dutch-Romanian Network despre imbunatatirea climatului de afaceri in Romania si stimularea investiilor straine
18.10.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

La data de 18 octombrie 2011, Camera de Comert Romano-Olandeza si Dutch-Romanian Network a organizat o reuniune in care au fost prezentate propunerile legislative si fiscale ale comunitatii olandeze de afaceri pentru imbunatatirea climatului de afaceri din Romania si stimularea investitiilor straine, precum si actiunile concrete pe care le intreprinde Camera de Comert Romano-Olandeza si Dutch-Romanian Network pentru a convinge autoritatile olandeze sa sustina aderarea Romaniei la spatiul Schengen si sa imbunatateasca imaginea Romaniei in Olanda.

Potrivit datelor oficiale, Olanda este cel mai mare investitor strain in Romania. Camera de Comert Romano-Olandeza si platforma Dutch-Romanian Network promoveaza Romania drept una dintre cele mai atractive destinatii de investitii in Europa Centrala si de Est pentru antreprenorii olandezi.

In cadrul conferintei au luat cuvantul:

Peter de Ruiter, Presedinte, Camera de Comert Romano-Olandeza
Richard Reese, Director executiv, Camera de Comert Romano-Olandeza
Ben Jager, Presedinte Executiv si Consul General Onorific, Dutch-Romanian Network

Peter de Ruiter: „În România sunt active mai mult de 3000 de companii cu acţionariat olandez, iar investiţiile noastre totale se ridică la peste 11 miliarde de Euro. Acesta este cel puternic semn al optimismului comunităţii olandeze de afaceri în privinţa perspectivelor economice ale acestei ţări şi suntem de părere că ar fi în interesul atât al României, cât şi al Uniunii Europene, ca România să fie primită în Spaţiul Schengen.” „Există foarte mulţi investitori olandezi interesaţi de oportunităţile de afaceri pe care le oferă România. Suntem de părere că România are un potenţial foarte bun în multiple sectoare precum energia, agricultura, transportul şi logistica şi producţia industrială şi credem că prin adoptarea de măsuri fiscale adecvate şi a efectuarea unor investiţii constante şi eficiente în infrastructură, vom putea vorbi peste câteva decenii despre România ca despre o poveste de succes de dezvoltare economică în cadrul Uniunii Europene.”

Ben Jager: „Din discuţiile noastre cu autorităţile olandeze înţelesesem că Olanda nu va lega aderarea României la Spaţiul Schengen de progresele făcute de aceasta în materie de justiţie şi luptă împotriva corupţiei. Este dezamăgitor să vedem că o astfel de conexiune a fost făcută în cele din urmă şi sperăm că Guvernul de la Haga îşi va schimba poziţia în această privinţă. Cu toate acestea, ultimele noastre contacte cu oficialii olandezi ne dau motive să fim optimişti în acest sens.”

* * *

Despre NRCC

Camera de comerţ româno-olandeză este o organizaţie non-profit înfiinţată în 2005 care reprezintă mai mult de 85 de membri din Olanda şi România. Mai multe informaţii referitoare la activitatea camerei se găsesc la adresa de internet www.netherlands.ro.

Despre Dutch Romanian Network

Organizația Dutch Romanian Network (DRN) este o organizaţie non-profit înfiinţată de către şi pentru întreprinzători care fac afaceri în România. Puteţi găsi mai multe informaţii referitoare la activitatea platformei la adresa de internet www.dutchromaniannetwork.nl.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti