Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Proceduri rapide de recuperare a creantelor. Cereri, comentarii, practica judiciara | Dragos Mihail Manescu


19.10.2011 | UNIVERSUL JURIDIC
Secţiuni: Drept civil, Drept comercial, Insolvență
JURIDICE - In Law We Trust

Editorul despre Proceduri rapide de recuperare a creantelor. Cereri, comentarii, practica judiciara (autor: Dragos Mihail Manescu): „Dinamica, uneori imprevizibilă, a economiei mondiale determină o nevoie sporită din partea actorilor economici de a optimiza procesul de înlăturare a situaţiilor de blocare a resurselor financiare. Legea română stabileşte modalităţi diferite la care creditorul poate recurge pentru recuperarea creanţelor sale: procedura insolvenţei, recuperarea creanţei prin intermediul procedurii de drept comun sau apelul la procedura somaţiei de plată, respectiv la procedura ordonanţei de plată.

În alegerea finală, creditorul trebuie să ţină cont de specificitatea propriilor sale creanţe. Însă, aplicarea procedurilor introduse de O.G. nr. 5/2001 şi O.U.G. nr. 119/2007 oferă, faţă de procedura de drept comun, două elemente extrem de importante: reducerea timpului şi, respectiv, a costurilor angrenate în procesul de recuperare a creanţelor.

Realizată într-o manieră exhaustivă, prezenta lucrare Proceduri rapide de recuperare a creantelor cuprinde informaţii utile pentru practicienii dreptului privat din ţara noastră, şi nu numai.”

>>vezi cuprins

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro