Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Catalin Predoiu s-a intalnit cu presedintele Consiliului Investitorilor Straini in Romania
19.10.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, s-a intalnit marti, 18 octombrie 2011, cu Preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (CIS) în România, Steven van Groningen şi directorul executiv al CIS, Doina Ciomag, potrivit unui comunicat al MJ.

Astfel, „in contextul trecerii în revistă a proiectelor care au făcut obiectul cooperării constante dintre Ministerul Justiţiei şi Consiliul Investitorilor Străini, ministrului Justiţiei i-a fost înmânat un prim exemplar al Cărţii Albe a CIS, document redactat o dată la doi ani, care a fost dat publicitatii miercuri, 19 octombrie 2011.

Un aspect esenţial al întâlnirii celor doi a fost reprezentat de recenta punere în dezbatere publică, de către Ministerul Justiţiei, a proiectului de lege privind guvernanţa corporatistă a întreprinderilor publice. În acest context, reprezentanţii CIS au salutat demersul şi au opinat necesitatea dezvoltării dialogului pe această temă plecând de la acest proiect.

Cele două parţi au convenit să dezvolte cooperarea pentru realizarea şi lansarea, în 2012, a unui Cod al Guvernanţei Corporatiste.

Un alt subiect important pe agenda discuţiilor a fost reprezentat de dezbaterea asupra noii Strategii Naţionale Anticorupţie, care va avea implicit efecte pozitive asupra mediului de afaceri. În continuarea cooperării iniţiate deja pe acest subiect la nivelul Platformei MJ cu mediul de afaceri, CIS şi-a reiterat sprijinul în organizarea, în viitorul apropiat, a unei întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai mediului de afaceri care să îşi aducă aportul în definitivarea textului strategiei. De altfel, proiectul SNA şi în mod special obiectivele vizând mediul de afaceri şi problematica integrităţii în achiziţiile publice au la bază contribuţiile membrilor CIS.
Reprezentanţii CIS au salutat, de asemenea, intrarea în vigoare a Noului Cod Civil la 1 octombrie 2011 şi au felicitat Ministerul Justiţiei pentru reuşita acestui proiect institutional.

Ministrul Justiţiei a discutat cu cei doi reprezentanţi ai mediului de afaceri despre organizarea unei noi runde de seminarii pentru perfecţionarea magistraţilor în dreptul afacerilor şi tehnici bancare şi comerciale.

“Guvernanţa corporatistă asigură utilizarea corectă a resurselor şi respectul legii în societăţile comerciale. Ea trebuie dublată de o bună guvernanţă administrativă şi o bună guvernanţă politică. Indiferent de natura capitalului, de stat sau privat, capital mic sau instituţionalizat, societăţile trebuie conduse după principiile management-ului, ale guvernanţei corporatiste şi responsabilităţii sociale corporatiste. Am încurajat CIS să antreneze CSM într-un dialog instituţionalizat permanent, pentru a-i ajuta pe membrii acestuia să înţeleagă mai bine aşteptările mediului de afaceri de la Justiţie. Am solicitat CIS să sprijine Institutul Naţional al Magistraturii în pregătirea profesională a cursanţilor şi magistraţilor în general şi am primit, cum mă şi aşteptam, un răspuns favorabil şi constructiv din partea CIS. Împreună vom continua demersurile pentru consolidarea culturii corporatiste şi a respectării legii, pentru pregătirea profesională continuă a magistraţilor”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la finalul întrevederii cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini în România.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti