Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 19 octombrie 2011


20 octombrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

* * *

Intalnire Laura Codruta Kovesi – reprezentanti ai Procurorului General al SUA

Doamna Laura Codruţa Kövesi, Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut în cursul zilei de astăzi, 19.10.2011, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o întâlnire de lucru cu domnul Lanny A. Breuer, asistent al Procurorului General al SUA.

Demnitarul american a mai fost însoţit de către:

  • domnul Bruce Ohr, consilier pentru criminalitate transnaţională şi afaceri internaţionale în cadrul Diviziei Penale a Departamentului de Justiţie al SUA;
  • domnul Mark H. Gitenstein, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în România;
  • domnul Liam Sullivan, Secretar II în cadrul Secţiei Politice a misiunii diplomatice americane la Bucureşti;

Din partea Ministerului Public au mai fost prezenţi la întâlnire domnul Marius Iacob, prim-adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi domnul Codruţ Olaru, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

În cursul întrevederii au fost abordate aspecte vizând legislaţia în vigoare precum şi posibilitatea demarării unor programe comune de cooperare între autorităţile judiciare române şi cele americane şi elaborarea unor ghiduri de bune practici utile în cooperarea judiciară în cauze de interes comun.

* * *

Continuare cercetari. Tentativa de talharie si vatamare corporala grava. PJ Caransebes. Retineri

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza în care doi tineri ce îşi celebrau căsătoria  au fost atacaţi de mai multe persoane în scopul de a le sustrage „căsuţa cu banii de nuntă”, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş, au identificat persoanele vinovate de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de tâlhărie şi vătămare corporală gravă în persoana învinuiţilor Stanciu Vasile Flavius, Chirilă Iustinian Marian şi Ciubotariu Sergiu Emil împotriva cărora a fost începută urmărirea penală.

Totodată, astăzi, 19.10.2011, s-a dispus reţinerea celor trei învinuiţi pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de mâine, procurorii să solicite instanţei de judecată emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Reamintim faptul că, în dimineaţa zilei de 11.09.2011, în jurul orelor 0530, învinuiţii Stanciu Vasile Flavius şi Chirilă Iustinian Marian, purtând cagule au pătruns în incinta Restaurantului Imperial din Caransebeş, de unde au încercat să sustragă „căsuţa” în care se aflau plicurile cu bani primite din partea invitaţiilor ce au participat la celebrarea căsătoriei numiţilor A.A.R. şi A.D.S., ce tocmai se încheiase.

În încercarea de a sustrage darul de nuntă, inculpatul Stanciu Vasile Flavius, care avea asupra sa o armă de foc a tras asupra părţii vătămate A.D.S., producându-i leziuni la gamba dreaptă, ce necesită pentru vindecare un număr de 100 de zile de îngrijiri medicale.

Învinuiţii Stanciu Vasile Flavius şi Chirilă Iustinian Marian au părăsit locul faptei cu autoturismul în care se afla învinuitul Ciubotariu Sergiu Emil, care rămăsese în autovehicul, asigurând paza.

În cursul zilei de astăzi, au fost efectuate percheziţii domiciliare, fiind totodată percheziţionate şi autovehiculele celor trei învinuiţi, context în care a fost ridicată arma folosită la săvârşirea faptelor precum şi o serie de alte obiecte ce au legătură cu cauza.

Cercetările continuă  în vederea lămuririi stării  de fapt şi identificarea  autorilor faptei.

* * *

Viol. Arestare. PT Gorj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au solicitat instanţei de judecată, la data de 17.10.2011, arestarea preventivă a inculpatului GÂLCĂ DOREL (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Gorj au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 16 octombrie 2011, inculpatul a întreţinut, prin constrângere, un raport sexual cu o minoră în vârstă de 14 ani.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Tentativa de omor calificat si talharie. Trimitere in judecata. PT Vaslui

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au dispus, la data de 19.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv, a inculpatului Mocanu Florin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tâlhărie.

Probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale, a relevat că, în ziua de 23.06.2011, aflat pe bancheta din spate a autoturismului condus de S.I., primarul comunei, inculpatul Mocanu Florin, fără un motiv evident, i-a aplicat lovituri cu o secure în zona capului apoi, în zona gâtului, cauzându-i leziuni traumatice severe ce au pus în primejdie viaţa părţii vătămate. Totodată, inculpatul, profitând de starea acestuia, i-a sustras şi suma de 30 lei RON.

Concluziile raportului de expertiză psihiatrică întocmită în cauză relevă faptul că,  inculpatul a avut discernământul scăzut în raport cu faptele pentru care este cercetat, prezentând diagnosticul de tulburare de personalitate schizoidă, recomandându-se aplicarea măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Vaslui.

* * *

Talharie urmata de moartea victimei. Arestare. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au solicitat instanţei de judecată, la data de 13.10.2011, arestarea preventivă a inculpatului ANTOHI MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei.

Magistraţii Tribunalului Timiş au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în noaptea de 10/11.10.2011, inculpatul a deposedat-o prin violenţă pe victima M.A. de un telefon mobil şi de alte bunuri. Ulterior, victima a decedat din cauza loviturilor primite de la inculpat.

* * *

Tentativa la omor. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările în cauza cu privire la adolescenta aruncată dintr-un tren personal aflat în mişcare, dispunând trimiterea în judecată a inculpatului AFLAT ALEX CORNELIU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în seara zilei de 28.07.2011, în timp ce se afla într-un tren care circula pe ruta Lugoj – Margina, partea vătămată A.M.A. a fost împinsă din tren şi totodată, deposedată  de telefonul mobil de către inculpat. În cădere, aceasta a reuşit să se agaţe de tricoul inculpatului, aspect ce a condus la căderea amândurora din trenul în mişcare. Imediat după precipitare, inculpatul s-a ridicat şi a continuat să o lovească, la nivelul capului şi al corpului, cu  pietre, precum şi cu picioarele.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

* * *

Pruncucidere. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 17.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei MICU ECATERINA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pruncucidere.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 06.04.2011, într-un loc de depozitare a gunoaielor din oraşul Buziaş, judeţul Timiş a fost găsit cadavrul unui nou născut (de sex feminin). În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că inculpata figura, în evidenţele medicale ale medicului de familie, ca fiind însărcinată, stare care nu mai era prezentă. În cauză s-a întocmit un raport de expertiză medico-legală – Examen ADN, care a stabilit că inculpata Micu Ecaterina este mama biologică a nou născutei. Totodată, examinarea medico-legală a cadavrului a reliefat faptul că fătul s-a născut viu, la termen, însă a supravieţuit 10-15 minute după naştere. Moartea sa a fost violentă şi s-a datorat traumatismului cranio-cerebral cu fisuri craniene şi hemoragie, urmare a unor lovituri cu un corp dur sau izbire de un corp dur.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

>> sursa: www.mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică