« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

A fost semnat Memorandumul de Intelegere pentru cooperarea in domeniul securitatii cibernetice
24.10.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marţi, 18 octombrie 2011, la Cartierul General al NATO din Bruxelles, a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere pentru cooperarea în domeniul securităţii cibernetice între NATO Cyber Defence Management Board (CDMB) şi Serviciul Român de Informaţii, potrivit unui comunicat al SRI.

General maior Dumitru Cocoru, adjunct al directorului SRI, a reprezentat Serviciul Român de Informaţii, în calitate de autoritate naţională în domeniul CYBERINT.

Memorandumul formalizează schimbul de informaţii şi bune practici între părţi, acordarea de asistenţă în situaţii de criză şi participarea la activităţi comune ce au legătură cu problematica securităţii cibernetice. Pentru transpunerea în practică a prevederilor documentului, SRI va coopera cu celelalte instituţii naţionale cu atribuţii în domeniu.

Încheierea Memorandumului se înscrie în cadrul iniţiativelor Alianţei Nord-Atlantice destinate implementării noului Concept Strategic al NATO, adoptat în anul 2010, care plasează apărarea împotriva ameninţărilor cibernetice printre direcţiile speciale de acţiune ale organizaţiei.

 
Secţiuni: Content, Cyberlaw | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD