Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Decanul de varsta al Avocaturii din Romania
24.10.2011 | JURIDICE.ro, Josif FRIEDMANN-NICOLESCU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Avocatul Ion PODASCA din Baroul Bucuresti a implinit 100 de ani

Joi, 20 Octombrie 2011, la CLUBUL CENTENARILOR din Sectorul 2 al capitalei, a avut loc un eveniment inedit, decanul de varsta a avocatilor din Romania a implinit venerabila varsta de 100 de ani..

Avocatul Ion PODASCA, nascut la 20 octombrie 1911, a sustinut o minunata pledoarie despre viata si arta de a fi avocat. O pledoarie pentru echilibru in viata si perseverenta in profesia de avocat, constante care l-au calauzit in viata.
In 1935 a intrat in Baroul Bucuresti in timpul decanatului av. Istrate MICESCU si s-a retras din profesia de avocat la varsta de 80 de ani. Inainte de a urma Facultatea de Drept, a absolvit Facultatea de istorie, unde l-a avut profesor pe savantul Nicolae IORGA.

Primaria Sectorului 2 – Bucuresti cu ocazia centenarului i-a conferit „Diploma de excelenta in semn de pretuire la implinirea onorabilei varste de 100 de ani

Din partea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, a Casei de Asigurari a Avocatilor din Romania si a Baroului Bucuresti, au participat:
– Presedintele Casei de Asigurari a Avocatilor din Romania si membru al Consiliului U.N.B.R. av. Nicu TIBERIUS
– Presedintele Filialei Bucuresti a Casei de Asigurari a Avocatilor din Romania av. Florin PETROSEL
– Decanul Baroului Bucuresti a fost reprezentat de av. Mihai Alexandru TANASESCU si av. J. FRIEDMANN – NICOLESCU, membri ai Consiliului Baroului Bucuresti

Maestrului Ion PODASCA i-au fost conferite cu acest prilej:
–  Medalia de Onoare, impreuna cu „Diploma de Onoare” a Uniunii Nationale a Baroului din Romania, in semn de apreciere pentru o viata dedicata avocaturii, inmanata de av. Nicu TIBERIUS.
– „Diploma pentru devotament fata de profesia de avocat”, la 180 de ani de avocatura bucuresteana (1831 – 2011), inmanata de av. Mihai Alexandru TANASESCU.

A consemnat pentru JURIDICE.ro
av. dr. Josif FRIEDMANN-NICOLESCU

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti