Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Galati. Ziua Portilor Deschise – 25 octombrie 2011


24 octombrie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Galati, semnat de jud. Florin Meleaca, purtator de cuvant si vicepresedintele instantei, in data de 25 octombrie 2011, se organizeaza manifestarea anuală de tipul “ziua porţilor deschise”, zi în care se sărbătoreşte Ziua Europeană a Justiţiei Civile, prin invitarea cetăţenilor la sediul instanţei precum şi la sediile tuturor instanţelor şi parchetelor.

Anul acesta, elementul de noutate îl constituie activităţile de informare cu privire la Noul Cod Civil, atât a mass-mediei, cât şi a publicului interest.

Asadar, prioritatea in aceste an este informarea publicului cu privire la modificările aduse de intrarea în vigoare a Noului cod civil, precum şi asigurarea transparenţei activităţii instanţelor, de natură să permită cetăţenilor să-şi formeze o reprezentare clară a imaginii reale a etapelor pe care le parcurge un dosar până la soluţionare, precum şi alte asemenea aspecte. Evenimentul are ca scop consolidarea relaţiei de încredere între făptuitorii actului de justiţie, magistraţii şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii

În ziua de 25 octombrie 2011 va fi acordata o atenţie deosebită activităţii cu publicul:

  • Permiterea accesului în instanţă oricărei persoane, pe bază de documente de identitate, fără a se perturba activităţile curente ale instituţiei
  • Primirea grupurilor organizate de elevi, studenţi, etc. de la instituţiile de învăţământ din localitate
  • Asigurarea posibilităţii vizitării tuturor încăperilor care au relevanţă pentru activitatea instituţiei, în funcţie de disponibilitatea acestora, cu explicarea, pentru cei interesaţi, a circuitului dosarelor şi a etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze (arhive, birouri grefieri, birouri judecători)
  • Distribuirea de materiale, broşuri, pentru asigurarea transparenţei actului de justiţie, în funcţie de cereri.

Programul de vizitare se va desfăşura astfel:

–  Observarea activităţii cu publicul, la arhivele Tribunalului Galaţi – orele 9 ºº – 10 ºº, Arhiva Penală (P16), Arhiva Civilă (P21)

Responsabil Expert Iuliana Andone

– Explicaţii privind utilizarea şi funcţionarea punctelor de informare –   documentare ale Tribunalului Galaţi – ora  11ºº

Responsabil Expert Iuliana Andone

– Vizitare birou magistrat/grefier – orele 10ºº – 12ºº, camera 101

Responsabil Expert Iuliana Andone

– Vizitarea instanţei de către grupuri de elevi şi studenţi

Responsabil Judecător George Robert Florea – orele 12,30

– Repartizare aleatorie a dosarelor

Responsabil grefier şef secţia penală Valeria Anton –  ora 13ºº

De asemenea, pentru a veni în sprijinul celor ce nu se pot deplasa la sediul Tribunalului Galaţi dar care manifestă interes pentru lămurirea anumitor aspecte legate de activitatea instanţei, doamna grefier Gabriela Gagu va răspunde prompt întrebărilor pe care aceştia le pot adresa, prin e-mail, pe adresa gabriela.gagu@just.ro.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro