Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Trimiteri in judecata pentru trafic de influenta si cumparare de influenta


25 octombrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

ENE ŞTEFAN, fost consilier al directorului general al SC OIL TERMINAL SA Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

MOISE MIHAI, reprezentant al SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă,

TOMA MARIAN, director de producţie la SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi

NATU OCTAVIAN IULIAN, fost director general al SC PETROTRANS SA, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi
– complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit comunicatului DNA, starea de fapt retinuta in rechizitoriu este: La data de 6 ianuarie 2011, inculpatul Ene Ştefan, în calitate de consilier în cadrul SC OIL TERMINAL SA Constanţa, a primit de la inculpatul Moise Mihai, reprezentant al SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucureşti, suma de 40.000 USD pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al SC OIL TERMINAL SA şi pentru a-l determina să aprobe prelungirea pentru anul 2011 a unui contract în condiţii care să favorizeze firma reprezentată de Moise Mihai. Contractul viza livrarea de către SC OIL TERMINAL SA pentru SC N.A.C. INDUSTRII SRL de reziduuri petroliere tip A în condiţii avantajoase de calitate, cantitate şi ritmicitate. Suma de bani remisă reprezenta o primă tranşă din suma totală de 50.000 de dolari americani pretinsă de Ene Ştefan, urmând ca diferenţa să fie remisă la data de 20 ianuarie 2011, plată care nu s-a mai realizat.

Banii au fost primiţi prin intermediul inculpaţilor Natu Octavian Iulian, fost director al SC PETROTRANS SA Ploieşti şi, la data comiterii faptelor, consilier la SC N.A.C. INDUSTRII SRL şi Toma Marian, director de producţie în cadrul SC N.A.C. INDUSTRII SRL. Această firmă are ca obiect principal de activitate transformarea reziduurilor petroliere în combustibili lichizi în urma unor procese tehnologice.

La data de 7 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor Ene Ştefan, Moise Mihai, Toma Marian şi Natu Octavian Iulian. În aceeaşi zi, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpaţi pe termen de 29 de zile iar la data de 10 martie 2011, Curtea de Apel Constanţa a înlocuit măsura preventivă a arestării cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor imobile aparţinând inculpaţilor Natu Octavian Iulian şi Ene Ştefan până la concurenţa sumei ce face obiectul traficului de influenţă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică