Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Trimiteri in judecata pentru trafic de influenta si cumparare de influenta
25.10.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

ENE ŞTEFAN, fost consilier al directorului general al SC OIL TERMINAL SA Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

MOISE MIHAI, reprezentant al SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă,

TOMA MARIAN, director de producţie la SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi

NATU OCTAVIAN IULIAN, fost director general al SC PETROTRANS SA, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi
– complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit comunicatului DNA, starea de fapt retinuta in rechizitoriu este: La data de 6 ianuarie 2011, inculpatul Ene Ştefan, în calitate de consilier în cadrul SC OIL TERMINAL SA Constanţa, a primit de la inculpatul Moise Mihai, reprezentant al SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucureşti, suma de 40.000 USD pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al SC OIL TERMINAL SA şi pentru a-l determina să aprobe prelungirea pentru anul 2011 a unui contract în condiţii care să favorizeze firma reprezentată de Moise Mihai. Contractul viza livrarea de către SC OIL TERMINAL SA pentru SC N.A.C. INDUSTRII SRL de reziduuri petroliere tip A în condiţii avantajoase de calitate, cantitate şi ritmicitate. Suma de bani remisă reprezenta o primă tranşă din suma totală de 50.000 de dolari americani pretinsă de Ene Ştefan, urmând ca diferenţa să fie remisă la data de 20 ianuarie 2011, plată care nu s-a mai realizat.

Banii au fost primiţi prin intermediul inculpaţilor Natu Octavian Iulian, fost director al SC PETROTRANS SA Ploieşti şi, la data comiterii faptelor, consilier la SC N.A.C. INDUSTRII SRL şi Toma Marian, director de producţie în cadrul SC N.A.C. INDUSTRII SRL. Această firmă are ca obiect principal de activitate transformarea reziduurilor petroliere în combustibili lichizi în urma unor procese tehnologice.

La data de 7 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor Ene Ştefan, Moise Mihai, Toma Marian şi Natu Octavian Iulian. În aceeaşi zi, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpaţi pe termen de 29 de zile iar la data de 10 martie 2011, Curtea de Apel Constanţa a înlocuit măsura preventivă a arestării cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor imobile aparţinând inculpaţilor Natu Octavian Iulian şi Ene Ştefan până la concurenţa sumei ce face obiectul traficului de influenţă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti