Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Elevi de clasa a VIII-a in vizita la Tribunalul Galati


27 octombrie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Galati, semnat de jud. Florin Meleaca, purtator de cuvant si vicepresedintele instantei, la data de 25 octombrie, la nivelul Tribunalului Galaţi s-a organizat manifestarea anuală de tipul Ziua uşilor deschise”, zi în care se sărbătoreşte Ziua Europeană a Justiţiei Civile, prin invitarea cetăţenilor la sediile instanţelor şi parchetelor.

Ziua a fost marcata de informaţii cu privire la modificările aduse noului Cod civil, prin distribuirea de materiale informative editate de CSM şi anume: „Consiliul de familie”, „Convenţia matrimonială”, „Divorţul”, „Exercitarea autorităţii părinteşti după divorţ”, „Logodna”, „Acţiunea în revendicare”, „Proprietatea comună”, „Proprietatea periodică”, „Dezmembrămintele dreptului de proprietate”, „Fiducia”. „Nedemnitatea succesorală”, „Testamentul”, „Transmisiunea moştenirii”.

Aceste materiale au fost dezbătute şi în conferinţele de presă organizate de către Tribunalul Galaţi şi Judecătoria Galaţi, la datele 28 septembrie şi 19 octombrie 2011, organizate cu scopul de a informa publicul şi mass-media despre modificările Noului cod civil.

Tribunalul Galati a fost vizitat de un grup de 10 de elevi din clasa a-VIII-a B de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, îndrumaţi de domnul judecător George Robert Florea. Aceştia au fost conduşi în arhivele instanţei, în camera de repartizare aleatorie a dosarelor, unde domnul judecător le-a oferit explicaţiile privind procedura de creare a unui dosar, de înregistrare şi de repartizare a acestuia.

De asemenea, elevii au putut vizita cabinetul doamnei preşedinte a Tribunalului Galaţi şi o sală de şedinţe, văzând condiţiile şi spaţiul de lucru al unui magistrat din cadrul instanţei noastre.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro