« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Procedura privind acordarea licentei de operare in transportul aerian
27.10.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 748 din data de 25 octombrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 808/2011 pentru aprobarea Procedurii privind acordarea, suspendarea sau revocarea licentei de operare.

Noua procedura privind acordarea, suspendarea sau revocarea licentei de operare este elaborata in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.008/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 24 septembrie 2008 privind normele comune pentru operarea serviciilor aeriene in Comunitate.

Cererea pentru obtinerea unei licente de operare, insotita de documentele prevazute in actul normativ, se depune de catre reprezentantul legal al intreprinderii solicitante la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – Directia generala aviatie civila.

In baza evaluarii cererii si a documentelor anexate la aceasta, Directia generala aviatie civila decide asupra acordarii licentei de operare solicitate, in cel mult 60 de zile de la data depunerii cererii.

Licenta de operare se acorda pe termen nelimitat, in conditiile respectarii de catre detinator a prevederilor specifice din Regulamentul nr. 1.008/2008.

Actul normativ mai cuprinde informatii cu privire la supravegherea continua a transportatorului aerian , precum si conditiile in in care are loc suspendarea sau revocarea licentei de operare.

Licentele de transport aerian emise in baza Ordinului ministrului transporturilor nr. 578/1998, raman valabile o perioada de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a noului ordin. Pana la finalul acestui termen, licentele de transport aerian vor di preschimbate in licente de operare, in conditiile noului act normativ

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD