Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Procedura privind acordarea licentei de operare in transportul aerian
27.10.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 748 din data de 25 octombrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 808/2011 pentru aprobarea Procedurii privind acordarea, suspendarea sau revocarea licentei de operare.

Noua procedura privind acordarea, suspendarea sau revocarea licentei de operare este elaborata in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.008/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 24 septembrie 2008 privind normele comune pentru operarea serviciilor aeriene in Comunitate.

Cererea pentru obtinerea unei licente de operare, insotita de documentele prevazute in actul normativ, se depune de catre reprezentantul legal al intreprinderii solicitante la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – Directia generala aviatie civila.

In baza evaluarii cererii si a documentelor anexate la aceasta, Directia generala aviatie civila decide asupra acordarii licentei de operare solicitate, in cel mult 60 de zile de la data depunerii cererii.

Licenta de operare se acorda pe termen nelimitat, in conditiile respectarii de catre detinator a prevederilor specifice din Regulamentul nr. 1.008/2008.

Actul normativ mai cuprinde informatii cu privire la supravegherea continua a transportatorului aerian , precum si conditiile in in care are loc suspendarea sau revocarea licentei de operare.

Licentele de transport aerian emise in baza Ordinului ministrului transporturilor nr. 578/1998, raman valabile o perioada de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a noului ordin. Pana la finalul acestui termen, licentele de transport aerian vor di preschimbate in licente de operare, in conditiile noului act normativ

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate