Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 26 octombrie 2011
27.10.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

* * *

PCA Cluj. Trimitere in judecata. Conflict de interese

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului DOLOGA VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul, în calitate de primar al unei comune din Judeţul Bistriţa Năsăud, a încheiat, la data de 18.05.2007, ca reprezentant al primăriei, un contract de servicii cu o firmă al cărei unic asociat şi administrator era fiul său, cu scopul de a realiza, în mod indirect, un folos material pentru acesta din urmă, în sumă de 152.287 lei. Societatea comercială a fost înfiinţată cu numai două luni înainte de atribuirea acestui contract pentru care nu a fost respectată parcurgerea procedurilor prevăzute de OUG 34/2006, iar singurul angajat al firmei era fratele inculpatului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Cluj.

* * *

PCA Cluj. Trimitere in judecata. Conflict de interese

Procurori ai    Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj  au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului TRIFAN RAREŞ CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, inculpatul, în calitate de director general al Operei Naţionale Române din Cluj -Napoca, a încheiat, la data de 23.02.2009 un contract cu sine însuşi, în calitate de regizor, având ca obiect regizarea unei  cunoscute opere, act prin care a obţinut un folos material în sumă de 7.250 Euro.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Cluj.

* * *

PCA Cluj. Trimitere in judecata. Conflict de interese

Procurori ai   Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor  MOISIL CORNEL LEONTN şi DOMIDE MARIA OTILIA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, în cursul anilor 2007-2008, în mod repetat, inculpaţii, fiecare în calitate de membru al comisiilor de preselecţie şi de  licitaţie pentru adjudecarea de masă lemnoasă pe picior, dintr-o comună din Judeţul Bistriţa Năsăud, au participat la luarea deciziei de admitere la licitaţie şi de adjudecare a exploatării cantităţii de peste 1250 mc. de masă lemnoasă de către o societate comercială al cărei asociat unic şi administrator era soţul inculpatei, respectiv cumnatul inculpatului. Prin deciziile luate de inculpaţi, s-a realizat în mod indirect, un folos material, pentru inculpata Domide Maria Otilia (sora inculpatului) şi respectiv soţului acesteia (cumnatul inculpatului).

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Cluj.

* * *

PCA Cluj. Trimitere in judecata. Conflict de interese

Procurori ai   Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj  au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului SUCIU NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, inculpatul, în calitate de director executiv al Serviciului Public Administrarea Patrimoniului Imobiliar din cadrul Primăriei Turda a încheiat, la data de 01.07.2011, un contract de închiriere ca reprezentant al serviciului cu o firmă al cărei asociat unic şi administrator era fiul său, contract în baza căruia, acesta din urmă a obţinut folosinţa unui spaţiu în suprafaţă de 26,80 mp.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Cluj.

* * *

PJ Suceava. Arestare. Violare de domiciliu, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus, la data de 23.10.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Ursu Marius sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Magistraţii Judecătoriei Suceava au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale s-a reţinut faptul că, în ziua de 22.10.2011, în jurul orelor 11.00 – 1130,   inculpatul a folosit o armă de vânătoare (pentru care nu deţinea permis) trăgând două focuri în uşa de acces a apartamentului în care locuiau părţile vătămate Z.A. şi C.E.M. pe care a distrus-o în zona sistemului de închidere. Ulterior, acesta a pătruns fără drept în interior, unde a mai executat un foc în geamul uşii de acces în sufragerie.

* * *

PT Galati. Arestare. Evaziune fiscala

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, totodată instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului LECA ADRIAN (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că inculpatul, în perioada ianuarie 2009 – martie 2010, în mod repetat, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii pe care o administra, operaţiuni comerciale nereale, producând, astfel, bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 509.582 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare.

* * *

PT Bucuresti. Trimitere in judecata. Tentativa de omor calificat, ultarj contraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, la data de 24.10.2011,  trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, respectiv în lipsă, a inculpaţilor:

  • APOSTOL GEORGE zis ,,Bucă”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice;
  • BALINT ION-NUŢU zis ,,Nuţulică” (arestat în lipsă), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a reieşit faptul că, în dimineaţa zilei de 19.09.2010, în incinta unui restaurant de pe raza sectorului 2, inculpaţii Apostol George şi Balint Ion-Nuţu, împreună cu Drăguşin Nicolae Florin zis ,,Silică” au exercitat acte de violenţă fizică asupra părţii vătămate N.M., provocându-i acesteia o plagă înjunghiată în zona abdominală care i-a pus viaţa în primejdie, împrejurare în care au tulburat ordinea şi liniştea publică.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Anterior, prin rechizitoriul din data de 16.11.2010,  procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor:

  • DRĂGUŞIN NICOLAE-FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
  • ILIE VIOREL ZIS ,,Vivi” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit faptul că  acesta din urmă, le-a indicat angajaţilor restaurantului ce să declare organelor de urmărire penală cu privire la împrejurările în care s-a comis fapta de tentativă de omor calificat asupra părţii vătămate N.M., în ziua de 19.09.2010. Totodată, le-a solicitat acestora să cureţe urmele de sânge din incintă. Inculpatul Ilie Viorel le-a declarat, în mod mincinos, lucrătorilor de poliţie sosiţi la faţa locului faptul că agresiunea a avut loc în afara localului, creând astfel un alibi pentru autorii infracţiunii, care au declarat că în momentul izbucnirii scandalului se aflau în incinta restaurantului şi a făcut afirmaţii mincinoase în faţa organelor de urmărire penală.

  • ŞTEFAN CORNELIU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea infractorului şi nedenunţarea unor infracţiuni, constând în aceea că, deşi avea cunoştinţă de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat asupra părţii vătămate N.M., a omis să o denunţe de îndată şi, totodată, i-a indicat lui Ţ.N. ce să declare organelor de urmărire penală cu privire la împrejurările săvârşirii infracţiunii, în sensul de a nu relata împrejurările reale ale comiterii faptei şi numele persoanelor implicate.

  • CONSTANTINESCU MONICA zisă ,,Mona”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de mărturie mincinoasă, constând în aceea că a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurările săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat asupra părţii vătămate N.M.

>> sursa: www.mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti