Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Studenti in vizita la Curtea de Apel Bucuresti
27.10.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat al Curtii de Apel Bucuresti, semnat de jud. Daniel Gradinaru, conducatorul Biroului de Informare si Relatii Publicare, „Ziua Uşilor Deschise”, manifestare organizată anual de Curtea de Apel Bucureşti, în ziua de 25 a lunii octombrie, a atras în acest an un număr mare de vizitatori – studenţi, justiţiabili, interesaţi de activitatea şi organizarea unei instanţe de judecată.

Cu aceasta ocazie, la sediul Curţii de Apel Bucureşti s-a semnat Protocolul de colaborare între Baroul Bucureşti, reprezentat de către dl. avocat Ion-Ilie Iordăchescu, decanul Baroului, şi Curtea de Apel Bucureşti, reprezentată de către dl. judecător dr. Dan Lupaşcu, preşedintele instanţei, prin care s-au pus bazele colaborării necesare între profesiile juridice, pentru îndeplinirea unor obiective comune şi respectarea unor principii de integritate şi etică proprii celor două profesii.

La semnarea Protocolului au fost prezenţi şi prodecanii Baroului Bucureşti, precum şi vicepreşedinţii şi membrii Colegiului de conducere al Curţii.

Totodată, cu ocazia evenimentului „Ziua Uşilor Deschise”, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Bucureşti a pus la dispoziţia vizitatorilor un set de  informaţii cu privire la importanţa Zilei Europene a Justiţiei Civile, un scurt istoric al Palatului de Justiţie Bucureşti, un adevărat simbol al justiţiei române, o prezentare succintă a sistemului judiciar din România, ghiduri utile pentru justiţiabili, precum şi un set de materiale în prezentarea elementelor de noutate aduse de noul Cod civil, intrat în vigoare la 01 octombrie 2011.

După o scurtă prezentare a sistemului judiciar, a carierei de magistrat, a activităţii instituţiei, precum şi prezentarea traseului stabilit a fi parcurs cu ocazia „Zilei Uşilor Deschise”, cei aproximativ 50 de studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, Universităţii „Spiru Haret” si Universităţii „Dimitrie Cantemir” au fost conduşi de către grupurile de lucru constituite cu ocazia evenimentului, in sălile de şedinţă „Vasile Papadopol”, „Vasile Dongoroz” şi „Constantin Hamangiu”, la registratura şi la arhiva a două secţii civile, precum şi la Sala de documentare.

Scopul organizării acestui eveniment a fost consolidarea relaţiei de încredere şi colaborare între cei ce înfăptuiesc justiţia, respectiv magistraţii şi ceilalţi participanţi, beneficiarii acesteia – justiţiabilii, prin asigurarea posibilităţii cetăţenilor de a cunoaşte direct modul în care se prezintă serviciul judiciar în calitate de serviciu public şi, totodată, să cunoască pe cei care participă la înfăptuirea actului de justiţie.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti