Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
2 comentarii

SVS Partners obtine suspendarea executarii silite a COLTERM


31 octombrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

COLTERM- societatea de termoficare din Timisoara a obtinut in instanta, prin reprezentantii legali, societatea de avocati SVS Partners, suspendarea masurilor de executare silita dispuse de catre Ministerul de Finante –Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Acestea riscau sa afecteze grav activitatea companiei.

Echipa de avocati a Speriusi-Vlad & Sarafolean Partners a aratat in fata judecatorului ca masura popririi conturilor unuia dintre cei mai mari furnizori de energie este nejustificata si poate avea drept consecinte blocarea operatiunilor COLTERM, generarea unor pierderi substantiale datorate intreruperii ciclului de productie  si nu in ultimul rand sistarea furnizarii de agent termic catre 73 % din populatia Timisoarei.

Argumentele invocate de catre expertii SVS Partners indica faptul ca poprirea conturilor  funizorului de caldura de catre  autoritatile fiscale in vederea recuperarii unor creante bugetare de cca 44 milioane RON, nu este corecta si aplicabila atat timp cat societatea timisoreana COLTERM are de recuperat de la stat peste 58 milioane RON reprezentand compensatii pentru cresterea neprevizionata a pretului la combustibil, cuvenite in baza O.G nr. 36/2006. Aceste subventii  nu au fost achitate de catre autoritatile centrale  in perioada decembrie 2009 – aprilie 2011.

“In domeniul energetic ne confruntam in mod frecvent cu probleme de fiscalitate ale clientilor nostri. Acestea se datoreaza in general  cadrului de reglementare si birocratiei care nu sunt adaptate la dinamica in care operatorii de pe piata energiei sunt nevoiti sa se desfasoare pentru a supravietui si performa.”, Tiberiu Sarafolean, partener fondator SVS Partners.”

Initial, in vederea unei rezolvari urgente si optime a situatiei avocatii Speriusi-Vlad & Sarafolean Partners au solicitat administratiei fiscale, in numele clientului, stingerea datoriilor COLTERM catre bugetul de stat prin compensare cu sumele pe care societatea de termoficare este indreptatita sa le primeasca. Aceasta cerere a ramas insa nesolutionata de catre autoritatile centrale, care au ales calea lunga a executarii silite pentru recuperarea propriilor creante. In acest context, solicitata de catre avocatii SVS Partners, Judecatoria Timisoara a admis insa cererea de suspendare a executarii silite formulate de reprezentantii legali ai COLTERM, pana la solutionarea definitva a cauzei.

“Am reusit sa intervenim la timp pentru a indeparta pericolul intrarii in incapacitate de plata si a sistarii productiei din lipsa de materie prima.  Astfel acest operator energetic  isi poate continua activitatea. In continuare, urmatorul pas al strategiei pe care am formulat-o pentru COLTERM este sa obtinem in  instanta o hotarare care sa oblige autoritatile fiscale centrale sa plateasca integral creantele pe care si le-a asumat prin acte normative catre societatea de termoficare din Timisoara, restabilindu-se astfel situatia de normalitate in relatiile dintre cele doua parti” , declara din partea SVS Partners, av.  Alin Speriusi, partener fondator.

***

Speriusi-Vlad & Sarafolean Partners este o societate civila, profesionala de avocati, situata in Timisoara care sustine prin servicii de consultanta juridica si solutii strategice, interesele legitime ale operatorilor comerciali din vestul Romaniei. In acord cu sistemele de lucru si bunele practici corporatiste, Speriusi-Vlad & Sarafolean, contribuie la consolidarea si dezvoltarea durabila a companiilor, avand capacitatea de a solutiona la timp, situatii juridice complexe in domeniile dreptului societar, analizei tranzactionale, auditului fiscal, asistentei investitionale sau a contenciosului administrativ.  www.svs-partners.com

***

SC COLTERM SA este societatea locala de termoficare din Timisoara, unul dintre cei mai mari operatori din tara ce activeaza pe piata productiei si distributiei de energie, furnizand agent termic la peste 224.000 de locuitori, reprezentând 73% din populaţia oraşului, precum şi la majoritatea instituţiilor publice şi sectoarelor de servicii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică