Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Protocol de colaborare Consiliul Concurentei – Patronatul Confindustria Romania


31 octombrie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Concurență, Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 28 octombrie 2011, Valentin Mircea, consilier de concurenţă în cadrul Consiliului Concurenţei, şi Luca Serena, preşedintele Patronatului Confindustria România, au semnat un protocol de colaborare în vederea stabilirii unor modalităţi de comunicare cât mai eficiente între autoritatea de concurenţă şi mediul de afaceri, potrivit unui comunicat al Consiliului.

Scopul protocolului: crearea cadrului de funcţionare pentru cooperarea dintre autoritatea de concurenţă şi patronat, în ceea ce priveşte promovarea concurenţei şi eliminarea manifestărilor anticoncurenţiale.

Valentin Mircea a declarat: „Protocolul stabileşte procedurile prin care ne vom coordona eforturile, împreună cu Patronatul Confindustria, pentru creşterea gradului de concurenţă şi eficienţă economică a mediului de afaceri din România.”

Luca Serena a spus: „Este important pentru noi, în urma semnării acestui Protocol, să putem contribui în mod concret la o problematică atât de importantă pentru dezvoltarea companiilor, nu doar a celor cu capital italian, prezente în România, aşa cum ne-am implicat şi anterior în redactarea noului Cod al Muncii. Am susţinut întotdeauna necesitatea unei îmbunătăţiri a funcţionării pieţelor, având în vedere că activitatea concurenţială este indispensabilă pentru o competitivitate care să corespundă provocărilor de astăzi. Aşadar, crearea condiţiilor ideale de funcţionare ale pieţei şi favorizarea unei competiţii loiale între companii, este o datorie pentru binele colectivităţii.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro