BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Protocol de colaborare Consiliul Concurentei – Patronatul Confindustria Romania
31.10.2011 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Vineri, 28 octombrie 2011, Valentin Mircea, consilier de concurenţă în cadrul Consiliului Concurenţei, şi Luca Serena, preşedintele Patronatului Confindustria România, au semnat un protocol de colaborare în vederea stabilirii unor modalităţi de comunicare cât mai eficiente între autoritatea de concurenţă şi mediul de afaceri, potrivit unui comunicat al Consiliului.

Scopul protocolului: crearea cadrului de funcţionare pentru cooperarea dintre autoritatea de concurenţă şi patronat, în ceea ce priveşte promovarea concurenţei şi eliminarea manifestărilor anticoncurenţiale.

Valentin Mircea a declarat: „Protocolul stabileşte procedurile prin care ne vom coordona eforturile, împreună cu Patronatul Confindustria, pentru creşterea gradului de concurenţă şi eficienţă economică a mediului de afaceri din România.”

Luca Serena a spus: „Este important pentru noi, în urma semnării acestui Protocol, să putem contribui în mod concret la o problematică atât de importantă pentru dezvoltarea companiilor, nu doar a celor cu capital italian, prezente în România, aşa cum ne-am implicat şi anterior în redactarea noului Cod al Muncii. Am susţinut întotdeauna necesitatea unei îmbunătăţiri a funcţionării pieţelor, având în vedere că activitatea concurenţială este indispensabilă pentru o competitivitate care să corespundă provocărilor de astăzi. Aşadar, crearea condiţiilor ideale de funcţionare ale pieţei şi favorizarea unei competiţii loiale între companii, este o datorie pentru binele colectivităţii.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate