Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Cum e sa fii judecator la Inalta Curte


31 octombrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Catalin Predoiu fata in fata cu presedintii curtilor de apel. Ministrul Justitiei a solicitat presedintilor curtilor de apel sa faca curatenie in propria ograda, intrucat isi cunosc colegii si lucrurile trebuie puse la punct. Ce mai! Gata cu declaratiile, “trebuie actionat acum pentru disciplinarea si profesionalizarea unui sistem cheie pentru functionarea intregii societati si pastrarea ordinii publice si sigurantei cetateanului.”

>> sursa

Open doors day. Instantele si parchetele din tara au sarbatorit Ziua Portilor Deschise. Ocazie cu care au fost invitati elevi, studenti, justitiabili, oameni simpli, jurnalisti sa vada cum functioneaza o instanta. Au informat JURIDICE.ro Curtea de Apel Pitesti, Tribunalul Galati, Curtea de Apel Iasi, Curtea de Apel Timisoara, Curtea de Apel Craiova precum si CSM. De asemenea, la initiativa Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a fost lansat programul comun PICCJ-INM, destinat auditorilor de justitie si care isi propune stabilirea unor intalniri intre procurori care sunt specialiazati pe diferite domenii cu auditorii de justitie.

>> sursa 1 | sursa 2 | sursa 3 | sursa 4 | sursa 5 | sursa 6 | sursa 7 | sursa 8

Avocat la 100 de ani. Ion Podasca, avocat al Baroului Bucuresti, a primit din partea UNBR, cu ocazia impliniriii a 100 de ani, Medalia de Onoare, impreuna cu „Diploma de Onoare” iar din partea Baroului Bucuresti „Diploma pentru devotament fata de profesia de avocat”. La multi ani, Maestre!

>> sursa

Trei propuneri pentru Academia Romana. Profesorii Ion Dogaru, Nicolae Popa si George Antoniu sunt propusi pentru titularizare, membru corespondent si membru de onoare al Academiei Romane.

>> sursa

La control dosarele de mare coruptie. Toate dosarele de mare coruptie vor fi verificate de Inspectia Judiciara. Nu va face exceptie nicio instanta. Asadar, inspectorii vor ajunge si la Inalta Curte de Casatie si Justitie unde va fi analizata si activitatea manageriala. La sfarsitul lunii ianuarie 2012, este preconizat a se finaliza controlul. Hotararea a fost luata de Plenul CSM.

>> sursa

Fara pensii speciale pentru magistratii corupti. Plenul CSM a hotarat sesizarea Ministerului Justitiei cu propunerea initiata de presedintele CSM, jud. Horatius Dumbrava, in sensul ca magistratii condamnati pentru infractiune de serviciu, infractiune de coruptie sa nu mai beneficieze de pensia stabilita de lege. Ramane de vazut daca MJ va declansa o initiativa legislativa.

>> sursa

Alexandra Sinc pentru CSM. Procurorul Alexandra Sinc de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, candidat la CSM, a facut public proiectul sau. Adaptat realitatilor, curajos, cu mult simt de raspundere scris.

>> sursa

Baroul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti colaboreaza. Ion-Ilie Iordachescu si Dan Lupascu au semnat un protocol de colaborare. Dintre obiective, amintim realizarea de actiuni comune in vederea identificarii cazurile de practicare fara drept a profesiei de avocat.

>> sursa

Cum e sa fii judecator la Inalta Curte. Intr-un interviu acordat InfoCSM, Livia Doina Stanciu, presedintele ICCJ, spunea: „m-am comportat inuman faţă de colegii mei. Veniţi oricând, în special după ora 20.00 sau în weekend, să vedeţi câţi judecători sunt în birouri cu nasul în dosare. Avem judecători care au ieşit din şedinţa de judecată, au mers acasă şi acolo au făcut atac cerebral.”

>> sursa

16 ani de avocatura pentru Stoica si Asociatii. Prestigioasa casa de avocatura Stoica si Asociatii va sarbatori acest eveniment la Hotelul Athenee Palace Hilton (8 noiembrie 2011).

>> sursa

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii