« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Noile formulare cu privire la inscrierea si comunicarea datelor din cazierul fiscal
31.10.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 756 din data de 27 octombrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2696/2011 privind aprobarea modelului si continutului formularisticii necesare pentru solicitarea si comunicarea datelor inscrise in cazierul fiscal, modul de organizare, gestionare si acces la informatiile din cazierul fiscal.

Ordinul aproba modelul si continutul formularelor:
– 500 „Fisa de inscriere in cazierul fiscal”;
– 501 „Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal”;
– 502 „Cerere de eliberare a certificatului de cazier fiscal”;
– 503 „Cerere de rectificare a datelor inscrise in cazierul fiscal”;
– 504 „Certificat de cazier fiscal” si anexa la certificatul de cazier fiscal;
– 505 „Fisa de inscriere in cazierul fiscal a atragerii raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent”;
– 506 „Fisa de inscriere in cazierul fiscal privind inactivitatea fiscala”;
– 507 „Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal privind atragerea raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent”;
– 508 „Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal privind inactivitatea fiscala”.

Fisa de inscriere in cazierul fiscal si fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal se completeaza si se editeaza de catre organele de control numai cu ajutorul programului de asistenta.

Cazierul fiscal se organizeaza in format electronic astfel:
– la nivelul Ministerului Finantelor Publice, prin intermediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala se organizeaza cazierul fiscal national, care tine evidenta contribuabililor de pe intregul teritoriu al Romaniei;
– la nivelul directiilor generale ale finantelor publice judetene si al municipiului Bucuresti, al Directiei generale de administrare a marilor contribuabili, al administratiilor finantelor publice ale municipiilor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti se organizeaza cazierul fiscal local, care tine evidenta contribuabililor care au domiciliul fiscal in raza teritoriala a acestora sau sunt inregistrati in evidentele lor fiscale.

Procedura de inscriere si actualizare a datelor din cazierul fiscal este precizata in detaliu in anexa nr. 3 la actul normativ.

 
Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD