Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 31 octombrie 2011


1 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

* * *

Ultraj contra bunelor moravuri. Tulburarea ordinii şi liniştii publice. Retinere. PJ Ploiesti

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti  a fost înregistrată cauza penală în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul petrecut în seara zilei de 30.10.2011 cu ocazia meciului de fotbal ce a avut loc pe stadionul din Ploieşti.

Astfel, din datele cauzei a rezultat că în timpul desfăşurării partidei de fotbal,  numitul ENACHE DRAGOŞ PETRU aflat în tribune, a pătruns pe terenul de joc şi a aplicat o puternică lovitură cu un obiect contondent, fotbalistului echipei Steaua  G.G. Urmare agresiunii, fotbalistul a fost, iniţial, transportat la Spitalul Judeţean Ploieşti, apoi la o unitate spitalicească din Bucureşti, unde, în funcţie de evoluţia stării medicale a acestuia, se va stabili încadrarea juridică a acestei fapte.

În raport cu datele existente până în acest moment al cercetărilor, prin rezoluţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti din data de 31.10.2011 s-a dispus începerea urmăririi penale în această cauză, sub aspectul a două infracţiuni, respectiv ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi  infracţiunea de acte de violenţă desfăşurate în cadrul unor manifestări sportive (prevăzută de legea privind  prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competiţiilor si a jocurilor sportive – Legea nr. 4/2008).

ENACHE DRAGOŞ PETRUŢ  a fost reţinut pentru o durată de 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi, 31.10.2011, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, urmează să aprecieze asupra măsurilor procesual-preventive  pe care le vor propune judecătorilor  instanţei competente, prin raportare la gravitatea faptelor şi pericolul social concret al acestora.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, iar în funcţie de evoluţia acestora vom informa opinia publică.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au solicitat instanţei de judecată, azi 31.10.2011, arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

În raport cu datele existente până în acest moment al cercetărilor, s-a reţinut în sarcina inculpatului ENACHE DRAGOŞ PETRU existenţa datelor şi indicilor din care rezultă comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi infracţiunea de acte de violenţă desfăşurate în cadrul unor manifestări sportive (prevăzute de Legea nr. 4/2008).

Potrivit buletinului de analiză toxicologică, ENACHE DRAGOŞ PETRUŢ se afla sub influenţa unei substanţe psihotrope (drog de mare risc).

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, iar în funcţie de evoluţia acestora vom informa opinia publică.

* * *

Trafic de influenta. Retinere. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 28.10.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului DRAGOMIRESCU OCTAVIAN pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Totodată, aceştia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis în parte cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 10 zile.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, inculpatul, în calitatea sa de examinator în cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, i-a pretins unei persoane care a depus un proiect pentru obţinerea unui brevet de invenţie, suma de 1.000 lei pentru a interveni în cadrul unei comisii astfel ca invenţia acesteia să fie brevetată.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Ultraj. Distrugere. Parasirea locului accidentului. PJ Drobeta Turnu Severin

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului NEGREA COSTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, distrugere şi părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie (2 fapte). Totodată, la data de 30.10.2011, procurorii au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, cerere respinsă de magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, care au dispus faţă de acesta luarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Împotriva hotărârii instanţei procurorii au declarat recurs.

Cercetările efectuate până în acest moment au relevat următoarea situaţie de fapt:

În data de 29.10.2011, ora 0315 , un echipaj al poliţiei rutiere a identificat în incinta unei staţii Peco din Drobeta Turnu Severin, un autoturism ce fusese dat în consemn pentru că circula cu viteză peste limita legală. În acest context, partea vătămată T.M., agent şef de poliţie i-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele, însă inculpatul Negrea Costin a refuzat şi l-a lovit cu partea stângă-faţă a autoturismului pe lucrătorul de poliţie, demarând în trombă.

În urma unei acţiuni de urmărire, în încercarea de a evita prinderea sa, inculpatul Negrea Costin a avariat un alt autoturism de poliţie, părăsind din nou locul faptei şi abandonând ulterior autoturismul în curtea unui imobil dintr-o localitate învecinată.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Accident rutier. Inregistrare cauza. PJ Constanta

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a fost înregistrată astăzi, 31.10.2011, o cauză penală referitoare la un accident rutier petrecut în Municipiul Constanţa si soldat cu avarierea mai multor autoturisme.

Cercetările efectuate în cauză până în acest moment au relevat următoarea situaţie de fapt:

În cursul zilei de 30.10.2011, în jurul orelor 1000 , în timp ce se deplasa pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanţa, la volanul unui autoturism BMW, conducătorul auto nu a oprit la semnalul unui agent de circulaţie, context în care un echipaj al poliţiei rutiere a pornit în urmărirea autovehiculului. În încercarea de a scăpa de urmăritori, persoana aflată la volanul BMW-ului a avariat mai multe autoturisme parcate, iar în momentul în care a fost prins de către organele de poliţie, acestea au constatat că şoferul nu poseda permis de conducere.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Vatamare corporala. Inregistrare cauza. PJ Galati

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi  a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incendiul produs într-un imobil de pe raza comunei Tuluceşti, judeţul Galaţi în ziua de 26.10.2011, în jurul orelor 1125 , context în care două minore şi-au pierdut viaţa, iar un al treilea minor a suferit vătămări corporale.

Din primele cercetări a rezultat faptul că incendiul a avut ca sursă probabilă folosirea unor surse de aprindere (chibrituri) de către cei trei minori aflaţi în imobil, lăsaţi nesupravegheaţi.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a celor implicaţi.

* * *

Contrabanda. Trimitere in judecata. PJ Slatina

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au finalizat, la data de 27.10.2011, cercetările în cauza privind pe inculpaţii ŢENE VILI BOGDAN şi SAVA MUGUREL IONUŢ şi au dispus trimiterea în judecată a celor doi, precum şi a  inculpaţilor MILITARU RODICA DANIELA ŞI PRASACU FĂNEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, în perioada septembrie – octombrie 2011, inculpaţii Ţene Vili Bogdan şi Sava Mugurel Ionuţ au fost implicaţi în activităţi de deţinere în afara antrepozitului fiscal, transport, şi comercializare de ţigări, cunoscând că acestea provin din contrabandă, o parte dintre acestea fiind comercializate de către inculpata Militaru Rodica Daniela în magazinul al cărei administrator era. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, aceasta din urmă, era ajutată la procurarea ţigărilor de contrabandă de către inculpatul Prasacu Fănel (funcţionar vamal) care le transporta din oraşul Corabia, în Municipiul Slatina.

Reamintim că, la data de 06.10.2011, inculpatul Ţene Vili Bogdan a fost depistat în trafic, pe DN 54, în afara localităţii Gârcovu, judeţul Olt, în timp ce transporta cu un autoturism, cantitatea de 9.850 pachete de ţigări, provenind din Ucraina şi Republica Moldova, fără a avea marcaje corespunzătoare.

Acestea urmau să fie primite de inculpatul Sava  Mugurel Ionuţ care se asigura de faptul că, pe traseul autoturismului care transporta ţigările,  nu vor fi opriţi de organele de poliţie, acesta deplasându-se cu o altă maşină, având rol de antemergător.

Sub coordonarea procurorului, în cauză au fost efectuate o serie de percheziţii, care au condus la ridicarea mai multor cantităţi de ţigări de contrabandă, astfel: la data de 07.10.2011, într-un garaj, a fost identificată cantitatea de 12.500 pachete de ţigări de contrabandă, stabilindu-se că acestea aparţin inculpatului Sava Mugurel Ionuţ. În ziua următoare, au fost efectuate încă 13 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate 691 pachete de ţigări de contrabandă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 162.546 lei.

* * *

14 perchezitii la Gruparea Drabi. Santaj. Lipsire de libertate în mod ilegal în formă agravată. Favorizarea infractorului. PICCJ

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie , cu sprijinul informativ şi tehnic al D.G.I.P.I, în baza autorizaţiilor emise de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti efectuează în prezent 14 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Ialomiţa şi Bucureşti în legătură cu fapte de violenţă comise de mai mulţi învinuiţi cunoscuţi sub numele de ,,GRUPAREA DRABI,, şi de un ofiţer de poliţie judiciară.

Sunt vizate de cercetări  21 persoane, iar percheziţiile au loc în judeţul Ialomiţa( 13 percheziţii) şi în Bucureşti ( o percheziţie), fiind efectuate cercetări sub aspectul infracţiunilor de şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal în formă agravată, favorizarea infractorului etc.

Din cercetările efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că pe fondul unor împrumuturi acordate mai multor persoane fizice , cei cercetaţi pretindeau alături de suma acordată dobânzi foarte mari, iar în cazul refuzului recurgeau la şantaj, lipsire de libertate, agresiuni cu obiecte contondente.

Persoanele cercetate sunt audiate de procurori ai Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie , urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să fie dispuse instanţei competente măsurile procesuale corespunzătoare.

>> sursa: www.mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică