Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Insolventa va fi reglementata de Codul insolventei
02.11.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Insolvență, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 1 noiembrie 2011, Ministerul Justitiei a anuntat ca iniţiază lucrările de elaborare a Codului insolvenţei, demers pentru care va primi asistenţă tehnică din partea consorţiului format din PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL (România), D&B David şi Baias SCA (România) şi RVA Insolvency Specialists SPRL (România), potrivit unui comunicat al MJ.

Elaborarea Codului face parte din obiectivele asumate în cadrul Proiectului „Reforma sistemului judiciar”, finanţat prin Acordul de împrumut cu Banca Mondială.

Astfel „Selecţionarea consorţiului câştigător pentru acordarea consultanţei s-a făcut în conformitate cu criteriile Băncii, respectiv „Selecţia pe baza calificării şi costului Consultantului”, agreată prin Acordul de Împrumut şi prevăzută în planul de achiziţii. Valoarea totală a contractului este de 1.568.809.19 lei (inclusiv TVA), iar durata de implementare este de 17 luni.

În cadrul proiectului, vor fi sistematizate şi corelate actele normative în domeniul insolvenţei, pre-insolvenţei şi cele privind exercitarea profesiei de practician în insolvenţă. Se va elabora un instrument de lucru unitar, armonizat, care asamblează şi explică piesele legislative disparate. Codul insolvenţei va fi, aşadar, un corpus de norme, dar şi un corpus de explicaţii fundamentate pe jurisprudenţa instanţelor interne şi a Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene, pe bunele practici în domeniu.

Codul insolvenţei va fi tipărit şi distribuit la nivelul instanţelor judecătoreşti şi va fi postat pe site-ul Ministerului Justiţiei, spre uzul tuturor persoanelor interesate.

În acelaşi timp, proiectul are şi o componentă instituţională, de îmbunătăţire a competenţelor profesionale ale specialiştilor în domeniul insolvenţei şi pre-insolvenţei, astfel că, în programul de pregătire profesională, vor fi cuprinse 60 de persoane (judecători, grefieri, practicieni în insolvenţă), care vor beneficia de două sesiuni de cursuri.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti