Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 1 noiembrie 2011


2 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

* * *

Continuare cercetari. Ultraj si tulburarea linistii publice. PJ Drobeta Turnu Severin

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în legătură cu incidentul petrecut în Municipiul Drobeta Turnu Severin.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 30.10.2011, în jurul orelor 1830, 2 persoane aflate în stare de ebrietate au distrus parbrizul şi au tăiat două anvelope ale unui autoturism aparţinând poliţiei. Totodată, aceştia au provocat scandal în faţa magazinului, unde era parcată maşina poliţie, fapt ce a condus la indignarea cetăţenilor aflaţi în zonă, precum şi la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În vederea identificării şi reţinerii acestora, la faţa locului s-a deplasat o autospecială, care, însă, a fost implicată într-un accident de circulaţie în momentul în care a pătruns într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului electric, fiind lovită de un alt autoturism care nu i-a acordat prioritate, deşi avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto ce nu a acordat prioritate şi avarierea celor două autovehicule.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Continuare cercetari. Gruparea Drabi. Arestari. PICCJ

În continuarea cercetărilor în cauza în care procurori ai  Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, mai mulţi inculpaţi sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni grave, săvârşite cu violenţă, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, în cursul zilei de astăzi 01.11.2011, în parte, cererea procurorilor. Astfel, aceştia au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele a 8 dintre inculpaţi şi, respectiv, măsura obligării de a nu părăsi ţara faţă de 4 inculpaţi.

Reamintim că persoanele cunoscute generic  sub denumirea de „Gruparea Drabi” sunt cercetate sub aspectul săvârşirii, în perioada 2007-20011, a mai multor infracţiuni, precum violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, distrugere, tentativă de omor, favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă, fals în înscrisuri oficiale, furt calificat, atât în forma autoratului, cât şi a complicităţii şi instigării.

Faptele reţinute în sarcina inculpaţilor au fost comise în contextul în care inculpaţii aveau ca principală preocupare acordarea de ,,împrumuturi cămătăreşti” urmate de acţiuni de extorcare, prin manifestări violente de natură fizică şi psihică asupra părţilor vătămate.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor faptelor şi implicaţilor judiciare.

* * *

Act sexual cu un minor. Trimitere in judecata. PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus, la data de 28.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CALOTĂ SORIN-FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în cursul lunii iulie 2008, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu minora D.A. E. cunoscând că aceasta are vârsta de 13 ani.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Buftea.

* * *

Act sexual cu un minor. Trimitere in judecata. PJ Simleu Silvaniei

Procurori ai Parchetului  de pe lângă Judecatoria Simleu Silvaniei  au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului FLOREA IOAN ALIN (în vârstă de 38 de ani) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul a cunoscut-o pe minora P. R. (în vârstă de 13 ani) în toamna anului 2010. Aceştia s-au întâlnit de mai multe ori, până când, de relaţia dintre cei doi a aflat mama minorei şi a interzis-o. Ca urmare, cei doi au încetat să se mai întâlnească până în vara anului 2011 când, fără ştirea mamei minorei,  în seara zilei de 12.08.2011, învinuitul a fost invitat de către minoră, la locuinţa ei unde, au întreţinut relaţii sexuale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Simleu Silvaniei.

* * *

Furt de tablouri. Retinere. PT Neamt

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciului Investigaţii Criminale Neamţ au reţinut un suspect implicat în furtul unor obiecte de artă, respectiv tablouri, purtând semnătura unor pictori renumiţi, precum Nicolae Grigorescu , Nicolae Tonitza.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că tablourile au fost sustrase dintr-o colecţie privată, iar suspectul a încercat să le comercializeze pe piaţa de gen din România.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ procedează la audierea suspectului şi reţinerea acestuia, urmând a fi dispuse măsurile procesuale corespunzătoare.

Pe parcursul cercetărilor vom informa opinia publică.

* * *

Furt calificat. Arestari, PJ Costesti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti au dispus, la data de 21.10.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii ŞERBAN ILIE, DOBRE MARIN ŞI NAICU ION-MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Totodată,  procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Dobre Marin şi Naicu Ion-Marian, precum şi a inculpatului Şerban Ilie în lipsă.

Magistraţii Judecătoriei Costeşti au admis, în parte, propunerea formulată de procurori şi au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor  Dobre Marin şi Naicu Ion-Marian pentru o perioadă de 29 de zile şi au respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului Şerban Ilie,  dispunând faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsi ţara.

În urma recursului formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Costeşti, la data de 31.10.2011, magistraţii Tribunalului Argeş au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului Şerban Ilie, pe o perioadă de 29 de zile de la data efectivei încarcerări.

Probatoriul administrat până la acest moment procesual, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada august 2011- octombrie 2011, pe timpul nopţii, inculpaţii Şerban Ilie, Dobre Marin şi Naicu Ion-Marian au sustras, în mod repetat, ţiţei din conducta magistrală Icoana – Cârtojani, folosind o instalaţie artizanală subterană montată pe raza comunei Bârla din judeţul Argeş.

În cauză, procurorii au efectuat, la domiciliul inculpatului Şerban Ilie, o percheziţie în urma căreia  a fost identificată cantitatea de 42,200 tone de ţiţei, din care aproximativ 35 de tone fiind depozitat în cisterne metalice îngropate în pământ la cca.1,5 metri adâncime.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

>> sursa: www.mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică