Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Se infiinteaza Fondul de garantare a pensiilor private
02.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 766 din data de 31 octombrie 2011 a fost publicata Legea nr. 187/2011 privind infiintarea, organizarea si functionarea Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private.

Legea prevede infiintarea Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private.

Scopul Fondului de garantare este acela de a garanta drepturile participantilor si ale beneficiarilor, dobandite in cadrul sistemului de pensii private, precum si de a compensa pierderile acestora, atat in perioada de acumulare a contributiilor, cat si dupa deschiderea dreptului la pensie, provenite din incapacitatea administratorilor sau a furnizorilor de pensii de a onora obligatiile asumate. Fondul asigura plata drepturilor participantilor ori ale beneficiarilor la fondurile de pensii private, in cazul imposibilitatii asigurarii lor de catre administratorii sau furnizorii de pensii private, dupa caz.

Administratorii de fonduri si furnizorii de pensii private au obligatia platii contributiei initiale, a contributiei anuale la Fondul de garantare, precum si asigurarea platii resurselor financiare necesare pentru acoperirea cheltuielilor legate de administrarea si functionarea Fondului de garantare.

Contributia initiala la Fondul de garantare a fiecarui administrator de fonduri si furnizor de pensii private reprezinta echivalentul a 1% din capitalul social minim legal aferent autorizarii pentru administrarea de fonduri de pensii private, respectiv autorizarii pentru plata de pensii private.

In termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a legii, administratorii de fonduri si furnizorii de pensii private care detin autorizatie de functionare sunt obligati la plata contributiei initiale la Fondul de garantare.

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO