Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 2 noiembrie 2011
03.11.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

* * *

Tentativa de omor calificat. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, la data de 31 octombrie 2011, trimiterea în judecată a inculpaţilor STĂNESCU STADIAN (în stare de arest preventiv), RADU ADRIANMIHAI FLORIN MIHAI (arestaţi în lipsă), SIMION ION şi MIHALACHE DĂNUŢ, toţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale,  s-a reţinut faptul că, în noaptea de 28-29.05.2011, în jurul orei 0320, în faţa unei discoteci dintr-o comună din judeţul Ilfov, inculpatul Radu Adrian  i-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuţit în zona abdominală, în timp ce inculpaţii Mihalache Dănuţ, Stănescu Stadian, Simion Ion şi Mihai Florin Mihai au lovit victima cu pumnii şi picioarele, înainte, în timpul şi după înjunghierea acesteia.

Conform raportului de expertiză medico-legală, leziunile suferite de partea vătămată la data de 29.05.2011 au fost produse prin acţiunea unui corp tăietor-înţepător, posibil cuţit sau similar, necesită 30-35 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei, în sensul că în lipsa unui tratament chirurgical corect şi aplicat în timp util decesul acesteia nu ar fi putut fi evitat.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

* * *

Omor calificat si deosebit de grav si talharie.  Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, la  data de 31 octombrie 2011,  trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor OCHIŞOR NICOLAE MARIAN şi PĂCILĂ ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav şi tâlhărie.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, la  data de 25.05.2011, în timp ce se aflau în locuinţa victimei, inculpaţii Păcilă Adrian şi Ochişor Nicolae Marian au imobilizat-o cu o bandă adezivă, după care, prin cruzimi, i-au aplicat mai multe lovituri cu un ciocan, cauzându-i leziuni ce au condus, în cele din urmă, decesul acesteia. Ulterior, cei doi inculpaţi au sustras mai multe bijuterii din aur, un telefon mobil, precum şi suma de 180 de lei.

Potrivit raportului medico-legal de necropsie întocmit în cauză, moartea victimei a fost violentă. Ea a fost cauzată de dilacerarea şi hemoragia meningo-cerbrală, leziunile traumatice constatate la necropsie au putut fi produse prin lovire repetate cu corp dur contondent şi comprimare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

* * *

Omor calificat. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, la data de 31 octombrie 2011,  trimiterea în judecată a inculpatului FLOREA ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, prin depăşirea limitelor legitimei apărări.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale,  a rezultat faptul că inculpatul a racordat un cablu metalic la reţeaua electrică proprie (la o tensiune de 220 V), pe care, ulterior, l-a conectat la sârma ghimpată montată pe o lungime de aproximativ 11 metri, în partea superioară a gardului care împrejmuia, în interiorul proprietăţii sale, spaţiul destinat locuinţei şi unor dependinţe. În acest context, inculpatul a provocat, la data de 06.06.2011, decesul victimei (în vârstă de 14 ani) care a încercat să pătrundă prin escaladare, în incinta spaţiului menţionat anterior.

Potrivit raportului de autopsie medico-legală moartea victimei a fost violentă. Ea a fost cauzată de insuficienţa cardio-respiratorie acută consecutivă electrocuţiei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

* * *

Tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu şi distrugere. Incepere urmarire penala. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 31.10.2011, începerea urmăririi penale faţă de învinuitul DUMITRESCU IOAN (în vârstă de 77 de ani), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu şi distrugere.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 31.10.2011, Dumitrescu Ioan a pătruns în apartamentul victimei (în vârstă de 73 de ani), şi a lovit-o pe aceasta cu un aparat cu electroşocuri în diferite zone ale corpului. Totodată, a exercitat asupra acesteia mai multe acte de agresiune, după care a legat-o şi a încuiat-o în apartament, iar înainte de plecare a incendiat două camere ale locuinţei.

Victima a reuşit să se dezlege şi, observând că uşa este încuiată şi nu deţine chei, a atras atenţia unor alpinişti industriali care efectuau lucrări la pereţii exteriori ai apartamentului. Aceştia au pătruns în apartament, prin forţarea uşii de acces, şi au scos-o pe victimă din locuinţă.

Din probele administrate a mai rezultat că învinuitul s-a deplasat apoi la locuinţa sa, unde a etanşat uşa de acces cu bandă adezivă, a deschis robinetul de la butelia cu gaz, a aprins mai multe lumânări, şi-a secţionat vasele de sânge de la încheieturile mâinilor şi a încercat să se spânzure de un grilaj din baie. Totodată învinuitul a provocat o explozie în urma căreia acesta a suferit răni uşoare, în prezent fiind internat într-o unitate spitalicească.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Omor calificat si deosebit de grav. Retinere. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 31.10.2011,  punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului IACOB CONSTANTIN pe o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav. Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 31.10.2011, în jurul orei 1230, inculpatul i-a aplicat mamei sale mai multe lovituri, de o intensitate deosebită, cu un cuţit în zona gâtului şi a feţei, provocându-i, leziuni care au condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Violare de domiciliu si tentativa de omor. Trrimitere in judecata. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, la data de 31.10.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului GRIGOROAIA ION sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă de omor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 11.10.2011 în jurul orelor 1600, inculpatul Grigoroaia Ion a pătruns,  fără drept, în locuinţa victimei S.G. situată într-o comună din judeţul Suceava şi, pe fondul unei stări de gelozie, pentru a se răzbuna, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit. Partea vătămată a suferit leziuni grave ce i-au pus în pericol viaţa şi care au necesitat pentru vindecare un  număr de 80-90 zile îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

* * *

Lovituri cauzatoare de moarte. Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai   Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 31.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MARTOCEAN IONUŢ-ANDREI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 13.09.2011, aflându-se pe o stradă din Municipiul Baia Mare, inculpatul Martocean Ionuţ-Andrei i-a aplicat victimei F.I. o lovitură cu pumnul în zona feţei, ca urmare a refuzului acesteia de a-i da o ţigară. În urma loviturii, aceasta s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit la cap suferind leziuni care, în final, au condus la deces.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

* * *

Continuare cercetari Serban Huidu. Stabilire obiective expertiza tehnica. PJ Brasov

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind accidentul de circulaţie petrecut pe raza localităţii Timişul de Sus, judeţul Braşov, în care  procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, la data de 18.10.2011, începerea urmăririi penale faţă de HUIDU ŞERBAN SEBASTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (3 victime) s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice privind împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.

Obiectivele expertizei dispuse au avut în vedere inclusiv cererile formulate de aparţinătorii victimelor. Expertiza dispusă urmează a fi efectuată de experţi ai laboratorului interjudeţean din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, la data de 16.10.2011, în timp ce se deplasa pe DN 1, în dreptul km. 149 din direcţia Predeal spre Braşov, aflat la volanul unui autoturism, învinuitul, în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul ocupanţilor autoturismului Logan.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei  şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Continuare cercetari incident meci de fotbal. Disjungere. PJ Ploiesti

În continuarea cercetărilor în cauza privind agresarea fotbalistului de la echipa de fotbal Steaua, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti efectuează acte premergătoare cu privire la modul în care s-a asigurat protecţia de către firma de pază în timpul desfăşurării meciului de fotbal.

În ceea ce priveşte aspectele referitoare la faptul că inculpatul ENACHE DRAGOŞ PETRU se afla sub influenţa unei substanţe psihotrope (drog de mare risc), cauza a fost disjunsă, cercetările fiind efectuate de procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism – Structura teritorială Ploieşti.

>> sursa: www.mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti