Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Studenti la drept in practica la Curtea de Apel Timisoara, Tribunalul Timis si Judecatoria Timisoara
03.11.2011 | JURIDICE.ro

Incepand de marti, 1 noiembrie 2011, studenţii Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (anul IV) vor desfăşura practica de specialitate (internship) pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Tribunalul Timiş şi, respectiv, Judecătoria Timişoara, potrivit unui comunicat al CAT.

Stagiul de practică reprezintă o inovaţie în tiparul practicii de specialitate din România, studentul desluşind mecanismul procesului de judecată, văzut din culisele instanţei, astfel că discipolul de astăzi poate deveni judecătorul de mâine.

În virtutea protocolului  semnat între cele patru instituţii încă  din anul 2010 şi care se află în cel de-al doilea an de executare, fiecare student este implicat în activitatea de practică profesională pe lângă un judecător mentor. Activitatea de mentorat a magistraţilor judecători implicaţi în realizarea activităţii de practică de specialitate organizată în baza protocolului presupune şi reclamă necesitatea contactului profesional direct între aceşti judecători şi studenţii ce le sunt încredinţaţi.

Iniţierea celei de-a doua etape protocolului, pentru anul universitar 2011-2012a avut loc în data de 31 octombrie 2011, la sediul Curţii de Apel Timişoara.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.