Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Protocol de parteneriat Curtea de Apel Timisoara – ELSA Timisoara
03.11.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 31 octombrie 2011, Curtea de Apel Timișoara a anunțat semnarea Protocolului de parteneriat cu ELSA (Asociația Europeană a  Studenților în Drept) – Grupul Local Timișoara, potrivit unui comunicat al CAT.

Parteneriatul vizează în concret desfășurarea unor activități de practică a studenților la drept din anii I – III, la sediul Curții de Apel Timișoara, prin implicarea directă a acestora la serviciile de Arhivă, Registratură, Grefă precum și Bibliotecă/Centrul de Informare și Documentare.

Studenții vor lucra efectiv în cadrul acestor servicii auxiliare ale instanței timp de 2 săptămâni continuu, între 3-4 ore pe zi, între 7 și 18 noiembrie 2011, sub supravegherea și îndrumarea arhivarilor, registratorilor, documentariștilor și grefierilor Curții.

Și acest proiect al Curții de Apel Timișoara se încadrează în efortul consecvent pe care această instanță a decis să îl întreprindă cu scopul de a  permite studenților  și tinerilor, în general, să cunoască și să aprofundeze mecanismul procesului de judecată, văzut din culisele instanţei, astfel ca discipolul de astăzi să poată deveni judecătorul, avocatul, procurorul, notarul sau juristul de mâine.

Nu în ultimul rând, Curtea transmite atât mediului universitar, cât şi asociaţiilor neguvernamentale specializate dorinţa  şi prezenţa de implicare activă şi efectivă în procesul de educare şi formare a tinerilor  precum şi pregătirea acestora pentru piaţa muncii.

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO