Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Premiile Revistei Romane de Drept Privat 2010. UPDATE


11.11.2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Revista Romana de Drept Privat va decerna Premiile pentru anul 2010 in cadrul unei festivitati ce va avea loc vineri, 11 noiembrie 2011, ora 17.00, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, Sala „Constantin Stoicescu”.

Premiul Matei B. Cantacuzino se va acorda in colaborare cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania unei personalitati de marca din domeniul dreptului privat, pentru intreaga activitate in domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA.

Avem deosebita placere sa anuntam nominalizarile pentru premiile RRDP pe anul 2010:

Premiul Traian Ionascu – pentru cea mai buna carte a anului pe teme de drept privat;

1. Emese Florian, Dreptul familiei, ed. a III-a, cu referiri la Noul Cod civil, Ed. C.H. Beck, Bucureşti, 2010

2. Marieta Avram, Cristina Nicolescu, Regimuri matrimoniale, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2010

3. Alexandru Ţiclea (coord.), Laura Georgescu, Ana Cioriciu Ştefănescu, Barbu Vlad, Dreptul public al muncii, Ed. Wolters Kluwer, Bucureşti, 2010

4. Ioan Macovei, Dreptul proprietăţii intelectuale. Tratat, ed. a III-a, Ed. C.H. Beck, Bucureşti, 2010;

5. Marian Nicolae, Tratat de prescripţie extinctivă, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010.

Premiul Traian Ionascu va fi acordat in colaborare cu Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania.

Premiul Henri Capitant pentru cea mai buna teza sau monografie juridica a anului pe teme de drept privat:

1. Maria Dumitru, Regimul juridic al dobânzii moratorii, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010

2. Ovidiu Ungureanu, Cornelia Munteanu, Eseu asupra clasificării bunurilor în dreptul civil, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010

3. Ionuţ-Florin Popa, Conformitatea lucrului vândut, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010

4. Traian Dârjan, Uzucapiunea sau prescripţia achizitivă, Ed. Monitorul Oficial, Bucureşti, 2010;

5. Ada Hurbean, Viciile de consimţământ, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2010.

Premiul Henri Capitant va fi acordat in colaborare cu Asociatia Henri Capitant-Romania si Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania.

Asa cum am anuntat inca din nr. 1/2008 al Revistei romane de drept privat, se va acorda „Premiul Octavian Capatina” pentru cel mai original si valoros studiu publicat in paginile revistei in cursul anului 2010 – acest premiu se va acorda pe baza voturilor membrilor Consiliului stiintific – partea romana.

Daca doriti sa participati la eveniment, va rugam sa confirmati prezenta dumneavoastra la numarul de telefon 0733.674.555 sau la adresa de e-mail: marketing@universuljuridic.ro pana la data de 6 noiembrie 2011.

UPDATE, 11 noiembrie 2011:

Castigatorii sunt, in ordinea acordarii premiilor:

1. Premiul Octavian Capatina – asist. univ. drd. Cristina Mihaela Nicolescu, prezenta

2. Premiul Henri Capitant – Ionuţ-Florin Popa, Conformitatea lucrului vândut, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010, premiul a fost ridicat de Mircea Bob

3. Premiul Traian Ionascu – Marian Nicolae, Tratat de prescripţie extinctivă, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010, prezent

4. Premiul Matei B. Cantacuzino – Francisc Deak, au fost prezenti doamna Elizabeta Deak (sotia) si Otto Deak (fiul).

Nicolae Cirstea, presedintele grupului editorial Universul Juridic – Pro Universitaria – Editura Neverland, a multumit in numele Editurii Universul Juridic pentru seara agreabila petrecuta daca nu memorabila. A multumit doamnei Deak si fiului acesteia pentru ca au venit special din Austria, precum si pentru increderea acordata intrucat anul acesta grupul editorial a implinit 10 ani de activitate. Echipa a fost intarita prin cooptarea prof. univ. Dan Claudiu Danisor, decanul Facultatii de Drept, Universitatea Craiova, in calitate de director editorial si Ioana Mogos, noul redactor sef Universul Juridic, care se  alatura lui Marian Nicolae, Bogdan Dumitrache, Neculai Galeriu si Ciprian Radu.

Bogdan Dumitrache a anuntat ca anul 2012 al RRDP va fi dedicat doamnei prof. univ. dr. Brandusa Stefanescu.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro