Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 3 noiembrie 2011


4 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

* * *

Omor calificat. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat, la data de 01.11.2011, instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului POP GHEORGHE (aflat în stare de reținere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în noaptea de 30.10.2011, în jurul orelor 2100, inculpatul s-a deplasat pe un drum izolat care făcea legătura între localităţile Onceşti şi Fereşti, judeţul Maramureş, în locul numit „În vale” unde a aşteptat-o pe victima M.V. căreia i-a aplicat multiple lovituri cu un par în zona capului, provocându-i decesul.

* * *

Violare de domiciliu si tentativa de omor. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat, la data de 01.11.2011, instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului NĂSUI IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă de omor.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, în data de 29.10.2011, în jurul orelor 1530 , inculpatul a pătruns fără drept în curtea părţii vătămate N.G. asupra căreia a exercitat violenţe prin lovirea cu picioarele şi prin compresia asupra gâtului, cauzându-i leziuni care i-au pus în primejdie viaţa.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 03.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor KHLAIF SALIM şi KHLAIF STELA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală (3 fapte).

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada 2007-2009, cei doi inculpaţi au efectuat 12 tranzacţii imobiliare (având caracter de continuitate) iar în cazul a trei tranzacţii imobiliare în valoare de 1.555. 729 lei, având ca obiect terenuri construibile, inculpaţii nu au colectat taxa pe valoare adăugată aferentă acestei sume, deşi deveniseră plătitori de TVA, în urma depăşirii plafonului de 35 000 euro.

În acest mod inculpaţii au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de  535.959 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PANĂ IULIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probele administrate în faza urmăririi penale, a rezultat faptul că, pe parcursul anilor 2009-2010, inculpatul Pană Iulian, în calitate de administrator al unei societăţi, nu a evidenţiat în documentele contabile veniturile obţinute din prestările de servicii efectuate în numele societăţii, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. În acest mod inculpatul a cauzat un prejudiciu de 25.789 lei la bugetul consolidat al statului.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

* * *

Evaziune fiscală şi fals intelectual. Trimitere in judecata. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 25.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a  inculpatului HASAN OVIDIU EMIL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals intelectual.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada iulie-august 2009, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi, a exploatat 4 aparate electronice cu câştiguri, tip slot-machine, fără ca în prealabil să-şi îndeplinească obligaţiile fiscale, respectiv să achite taxa de acordare a licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi taxa pentru obţinerea autorizaţiei de exploatare  a jocurilor.

Prejudiciul dedus bugetului consolidat al statului se cifrează la 33.000 lei.

De asemenea, s-a reţinut faptul că, inculpatul a omis să înregistreze în evidenţele contabile încasările şi plăţile rezultate din exploatarea aparatelor electronice şi nu a reţinut, prin stopaj la sursă şi nu a virat,  în 11 cazuri, impozitul pe venit, pentru sumele plătite cu titlu de premii.

În scopul recuperării prejudiciului cauzat de inculpat, procurorii, au dispus, instituirea sechestrului asupra a două autoturisme aparţinând inculpatului.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului  CIUBOTARIU DUMITRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în calitate de administrator a unei societăţi, inculpatul Ciubotariu Dumitru nu a evidenţiat în documentele contabile veniturile, în sumă de 13 000 euro (realizate  în baza unui contract de prestări-servicii încheiat cu martorul P.V.) sustrăgându-se în acest mod de la plata obligaţiilor fiscale în cuantum  de 16.231 lei.

Pe parcursul urmăririi penale, prin ordonanţă, procurorii au dispus instituirea unui sechestru asupra unui imobil-teren, aparţinând inculpatului, în vederea reparării pagubei cauzate.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

* * *

Insubordonare si lovirea superiorului. Trimitere in judecata. Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti

Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, la data de 28.10.2011, trimiterea în judecată a inculpatului RISIPITU DANIEL-PETRIŞOR sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de insubordonare şi lovire a superiorului.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, la data de 29.01.2011, fiind în timpul programului de lucru, inculpatul a refuzat executarea unui ordin legal dispus de subofiţerul de serviciu pe unitate, plutonier C.C.T..

Totodată, inculpatul a lovit partea vătămată C.C.T., producându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 13-14 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Militar Bucureşti.

* * *

Omor calificat si marturie mincinoasa. Trimitere in judecata. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 20.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor (arestaţi în altă cauză):

– DORIN CRISTINEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi mărturie mincinoasă,

GRANCEA VASILE BOGDAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului,

– JURJE MARIUS ŞTEFAN pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi favorizarea infractorului.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 22.11.2009, inculpatul Dorin Cristinel  i-a aplicat victimei G.I.T. (într-o cameră de deţinere din Penitenciarul Codlea),  mai multe lovituri în zona capului,  cu pumnul şi picioarele,  în urma cărora, la data de  17.12.2009, a survenit decesul acesteia.

De asemenea, din probatoriu s-a mai reţinut faptul că inculpatul Dorin Cristinel, fiind audiat în calitate de martor, atât la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov cât şi în instanţă, a făcut declaraţii mincinoase privitoare la împrejurări esenţiale ale incidentului din data de 22.11.2009.

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Grancea Vasile Bogdan, procurorii au reţinut că acesta, fiind audiat în calitate de martor în cauza privind agresarea victimei G.I.T. în data de 22.11.2009, a făcut declaraţii mincinoase privitoare la identitatea autorului faptei.

Faptele reţinute în sarcina inculpatului Jurje Marius Ştefan constau în aceea că, fiind audiat în calitate de învinuit şi ulterior inculpat, în cauza penală privind uciderea lui G.I.T., a făcut declaraţiile necorespunzătoare adevărului prin care s-a auto-incriminat.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

* * *

Lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte. Trimitere in judecata PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 05.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CODLEANU GRIGORE DAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 12.09.2011, pe fondul unui conflict spontan datorat neacordării priorităţii în trafic, inculpatul Codleanu Grigore Dan i-a aplicat victimei K.S.M. o lovitură în zona capului cu o furcă, cauzându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acesteia în data de 17.09.2011.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

* * *

Lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte. Trimitere in judecata. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au dispus, prin rechizitoriu, la data de 25.10.2011, trimiterea în judecată a inculpatei CZEKO ILDIKO sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Din coroborarea probelor administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că,  în noaptea de 08/09.09.2011, pe fondul unui conflict spontan, inculpata i-a aplicat victimei S.M. o lovitură cu o coadă  de topor în zona capului. Urmare loviturii primite, victima s-a dezechilibrat, iar în cădere s-a lovit cu capul de o ladă de lemn, leziunile traumatice produse cauzând decesul acesteia.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

* * *

Omor. Trimitere in judecata. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 20.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului PARTIN FLORINEL-MIRCEA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 27.09.2011, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat victimei P.A.  mai multe lovituri,  folosind corpuri contondente şi înţepătoare.  Leziunile traumatice produse au condus la decesul victimei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

* * *

Intoxicare prescolari. Cercetari. PJ Baia Mare

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a fost înregistrată, la data de 03.11.2011, o cauză penală în care se efectuează cercetări referitoare  la  incidentul privind intoxicarea mai multor preşcolari.

Din primele date ale cauzei a rezultat că, la data de 02.11.2011, la câteva ore după ce au luat masa de prânz, copii de la o grădiniţă care funcţionează pe raza oraşului, au prezentat simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Minorii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, unde au fost examinaţi,  10 dintre aceştia fiind internaţi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: www.mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică