Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 4 noiembrie 2011


7 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

* * *

Omor deosebit de grav. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au  finalizat cercetările în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav şi au dispus, la data de 31.10.2011, trimiterea în judecată a inculpatei PĂUNOIU PARASCHIVA.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit faptul că, în noaptea de 23/24.09.2011, victima N.Ş. a fost vizitată de către autoarea faptei, împreună cu care a consumat băuturi alcoolice la domiciliul victimei. Pe fondul consumului de alcool, aceasta  i-a aplicat victimei, cu un corp contondent, multiple lovituri în regiunea capului, feţei şi a gâtului, ce au condus la decesul victimei.

Reamintim faptul că cercetările au debutat sub coordonarea procurorilor pentru identificarea autoarei, acest fapt realizându-se la data de 13.10.2011.

Dosarul cauzei a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

* * *

Omor calificat. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 31.10.2011, trimiterea în judecată a inculpatei MOROIANU MILICA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat (reţinându-se provocarea).

Din probatoriul administrat în faza de urmărire penală s-a stabilit că, în seara zilei de 7.10.2011, pe fondul unui conflict interfamilial, inculpata, care fusese, în prealabil,  lovită de soţul său, i-a aplicat acestuia o lovitură cu un cuţit. Lovitura aplicată a lezat plămânul stâng şi aorta, survenind, ulterior, decesul victimei.

Dosarul cauzei a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

* * *

Tentativa de omor calificat si violare de domiciliu. Trimitere in judecata. PT Braila

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus, prin rechizitoriu, la data de  25.10.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului FODULU ENE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi violare de domiciliu.

Probatoriul administrat în cauză a relevat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 27/28.07.2011, pe fondul unui conflict spontan generat de faptul că partea vătămată V.L. (barman într-un cafe-bar din judeţul Brăila) refuzase să îl servească cu băuturi alcoolice „pe datorie” pe inculpat, acesta a decis să-l agreseze fizic pe V.L..

Astfel, inculpatul s-a deplasat la propria locuinţă, de unde s-a înarmat cu un obiect contondent (băţ din lemn de salcâm) iar apoi, evitând zona centrală şi mai circulată a localităţii, a ajuns pe strada unde cunoştea că locuia partea vătămată.

A escaladat gardul unei curţi învecinate şi a aşteptat timp de câteva ore, la adăpostul întunericului, ca V. L. să vină spre locuinţa sa după închiderea cafe-barului.

Observându-l, inculpatul a escaladat înapoi gardul şi s-a apropiat prin spate, cu repeziciune, aplicându-i lovituri părţii vătămate cu obiectul contondent în zona capului şi cu pumnii şi picioarele, încetând agresiunea doar de teama de a nu fi depistat de consăteni.

În urma agresiunii, V. L. a suferit leziuni (inclusiv fractură multieschiloasă înfundată a calotei craniene) care i-au pus viaţa în primejdie şi care au necesitat 110-120 zile de îngrijiri medicale, partea vătămată prezentând infirmitate fizică cu caracter permanent.

* * *

Lovire sau alte violente, violare de domiciliu, ameninţare, port fără drept de armă albă şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere. Arestari. PJ Roman

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman au solicitat instanţei de judecată, la data de 2 noiembrie 2011, emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor TĂNASE AUREL şi CĂLIN CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu, ameninţare, port fără drept de armă albă şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi distrugere.

Magistraţii Judecătoriei Roman au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pe o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, pe fondul unui conflict anterior, în seara zilei de 31.10.2011, inculpatul Tănase Aurel a intrat într-un bloc din Roman, a distrus uşa părţii vătămate, l-a ameninţat cu acte de violenţă pe inculpatul Călin Constantin şi membrii familiei acestuia şi a intrat, fără drept, în locuinţa părţii vătămate.

Conflictul anterior pornise de la faptul că,  în seara zilei de 29.10.2011, inculpatul Călin Constantin intrase în magazinul părţii vătămate, şi, cu o sabie pe care o avea asupra sa, a distrus bunurile aflate în incintă agresând fizic partea vătămată (folosind o lamă cu care i-a produs acesteia tăieturi în zona abdomenului).

* * *

Talharie. Arestare. PJ Targu Jiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au dispus, la data de 31.10.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii DRAGU VASILE MĂDĂLIN şi POPESCU VASILE LUCIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Totodată, aceştia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au admis în parte cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru 25 de zile.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în noaptea de 29/30.10.2011, în jurul orelor 0430, inculpaţii, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au condus partea vătămată într-o zonă retrasă, slab iluminată, unde, prin exercitarea de acte de violenţă asupra acesteia, au deposedat-o de un telefon mobil marca Nokia şi de suma de 250 lei, prejudiciul  creat nefiind recuperat. În urma agresiunii, partea vătămată a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi  stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.

* * *

Inselaciune si talharie. Arestari. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au înaintat, la data de 01.11.2011, instanţei de judecată, propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor FETEH GATTOUFI (cetăţean tunisian), DAN DANIEL ARTUR IOANCIOLTEA IOANVARGA ADALBERT CSABAGEREBENEŞ IOSIF VALENTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tâlhărie.

Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru primii patru inculpaţi. Întrucât inculpatul Gerebeneş Iosif Valentin se sustrage urmăririi penale, urmează ca instanţa să se pronunţe cu privire la eventuala emitere a unui mandat de arestare în lipsă.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, inculpatul Feteh Gattoufi aflat în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Şomcuta Mare, le-a promis,  în mod mincinos părţilor vătămate (14 cetăţeni algerieni) că, împreună cu mai mulţi cetăţeni români, printre care şi inculpatul Dan Daniel Artur Ioan, îi poate ajuta să treacă în Ungaria contra sumei de 400 euro de persoană. Părţile vătămate au fost de acord, solicitând însă ca predarea banilor să se facă după ajungerea pe teritoriul Ungariei.

După realizarea acestei înţelegeri, cei doi inculpaţi antemenţionaţi au luat legătura cu inculpaţii Varga Adalbert Csaba şi Gerebeneş Iosif Valentin pentru a înscena transportul pe teritoriul Ungariei. Cu această ocazie, inculpaţii au hotărât ca, în măsura în care părţile vătămate nu vor preda banii, să le sustragă prin violenţă banii şi bunurile.

În acest sens, inculpaţii au stabilit ca unii dintre ei să transporte părţile vătămate în pădurea „Usturoiul” din apropierea municipiului Baia Mare, unde urmau să fie aşteptaţi de un grup mai mare de persoane înarmate cu bâte şi drugi din fier.

În noaptea de 28/29.10.2011, inculpaţii Feteh Gattoufi, Gerebeneş Iosif Valentin şi Varga Adalbert Csaba, cu un microbuz, au organizat transportul părţilor vătămate. La intrarea în microbuz li s-a cerut acestora să predea banii. Părţile vătămate au arătat banii, însă au stabilit ca aceştia să fie păstraţi de doi dintre reprezentanţii lor, urmând ca predarea către inculpaţi să se facă la destinaţie.

Părţile vătămate au fost transportate în pădurea „Usturoiul”, unde erau aşteptaţi de ceilalţi inculpaţi însoţiţi de un grup de persoane. Părţile vătămate au fost ameninţate, agresate şi au fost deposedate de toate sumele de bani şi bunurile ce le aveau asupra lor, fiind abandonaţi în pădure.

Prejudiciul total cauzat părţilor vătămate este de 7.500 Euro, fiind parţial recuperat.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor participanţilor şi lămurirea cauzei sub toate aspectele.

* * *

Trafic de influenta. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au finalizat, la data de 03.11.2011, cercetările în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DRAGOMIRESCU OCTAVIAN.

Reamintim că, la data de 28.10.2011, inculpatul, în calitate de examinator în cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, a pretins şi primit de la persoană care a depus un proiect pentru obţinerea unui brevet de invenţie, suma de 1.000 lei pentru a interveni în cadrul unei comisii astfel ca invenţia acesteia să fie brevetată.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

* * *

Trafic de influenta. Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, la data de 02.11.2011, trimiterea în judecată a inculpatului ŢURA AUREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (4 fapte).

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada 2008 – 2010, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o asupra unor funcţionari (medici şi poliţişti) inculpatul a pretins şi primit de la martorii H.V., V.I., P.F. şi C.A. sumele de 800 lei, 1.000 Euro, 1.900 lei şi respectiv 600 Euro, pentru a-i determina pe respectivii funcţionari să facă anumite acte care intrau în atribuţiile lor de serviciu.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

* * *

Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, părăsirea locului accidentului, vătămare corporală din culpă. Arestari. PJ Ploiesti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au solicitat, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului APETRI ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis la data de 02.11.2011 propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reliefat următoarea situaţie de fapt:

La data de 31.10.2011, în jurul orelor 1940,  inculpatul, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Vestului din Ploieşti nu a acordat prioritate la o trecere de pietoni, accidentând părţile vătămate N.M. şi N.M., care se angajaseră în traversarea străzii. Ca urmare a accidentului de circulaţie, partea vătămată N.M.  a suferit  leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 50-55 de zile de îngrijiri medicale.

După impact, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat la data de 01.11.2011 de către organele de poliţie pe Aeroportul Băneasa, în momentul în care intenţiona să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Valencia, ocazie cu care a rezultat că inculpatul nu poseda permis de conducere.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică care depăşeşte limita legală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Arestare. PJ Ploiesti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului [anomimizat la cerere] sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică care depăşeşte limita legală şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză până la acest moment, a reliefat următoarea situaţie de fapt:

La data de 01.11.2011, în jurul orelor 1900-1930, inculpatul a condus un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În acest context, a fost urmărit, pe aproximativ 15 străzi din Ploieşti, de un echipaj de poliţie cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. În încercarea de a scăpa de urmăritori, inculpatul a continuat să încalce regulile de circulaţie determinând, astfel, pietonii să se ferească din calea sa, iar pe ceilalţi conducători auto să oprească autoturismele, pentru a evita producerea accidentelor rutiere.

Rezultatele buletinului de analiză toxicologică au evidenţiat faptul că inculpatul avea o îmbibaţie alcoolică de 1,85 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,75 g/l la a doua probă.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

* * *

Inselaciune. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus la data de 03.11.2011, trimiterea în judecată a inculpatei GHEORGHIU-MANEA ALINA-OANA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în luna iunie 2009, inculpata în calitate de administrator al unei societăţii de turism, a indus şi menţinut în eroare o altă firmă, încasând contravaloarea biletelor de avion şi a serviciilor de cazare pentru o echipă sportivă compusă din 11 membri, ce urma să efectueze o deplasare pe ruta Bucureşti – Tokyo – Bucureşti, fără ca în realitate să achiziţioneze tichetele corespunzătoare pachetului de servicii turistice de la furnizori.         Totodată, în perioada iulie – decembrie 2010, inculpata Gheorghiu-Manea Alina-Oana, în calitate de administrator împuternicit al unei firme (societate de turism), a indus în eroare un număr de 74 părţi vătămate, prin încasarea contravalorii biletelor de avion pentru călătorii interne sau externe, fără însă a achiziţiona, în realitate, respectivele bilete, folosind, totodată, în scopuri personale diverse sume de bani, din fondurile societăţii (sume provenite din încasările în avans a contravalorii biletelor de avion de la clienţii societăţii).

De asemenea, în perioada ianuarie – iulie 2011, inculpata, în calitate, iniţial, de colaborator, iar, ulterior, de administrator al unei firme, a înşelat un număr de 20 de părţi vătămate (persoane fizice şi juridice), cu ocazia solicitării de către acestea a unor bilete de avion, creându-le impresia că rezervarea biletelor de călătorie reprezenta chiar biletul electronic, însă în realitate, inculpata nu a achitat costul respectivelor bilete către furnizori. Părţile vătămate au fost nevoite fie să-şi amâne călătoriile, fie, să-şi achiziţioneze, personal, alte bilete.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului București.

* * *

Tentativa de evadare. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus la data de 03.11.2011, trimiterea în judecată a inculpatului GALEȘ EUGEN-NICOLAE sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de tentativă de evadare.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că în data de 30.04.2010, aflat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea unor infracţiuni de omor, inculpatul Galeş Eugen-Nicolae a încercat să fugă de sub escorta organizată în cadrul Penitenciarului – Spital Bucureşti – Jilava.

Astfel, în timp ce se afla la Spitalul Clinic ”Colentina” din Bucureşti, în vederea efectuării unui examen medical, inculpatul şi-a schimbat direcţia de mers cu intenţia de a se deplasa în afara dispozitivului de escortare. După ce a parcurs câţiva metri, inculpatul a fost imobilizat de către escortă şi urcat în autoduba Penitenciarului – Spital Bucureşti-Jilava.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului București.

* * *

Omor calificat. Trimitere in judecata. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat cercetările şi au dispus la data de, 02.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor DUMITRU VASILE zis „Albert”, MARIN FLORIN zis „Niţă”, FERARU NAPOLEON zis „Dionez”, DUMITRU NICUŞOR zis „Decebal”, VĂDUVA AURAŞ zis „Luceafăr” sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, în data de 11.08.2011, în jurul orelor 1900, în Autogara Bartolomeu din Municipiul Braşov, cei 5 inculpaţi au aplicat victimei P.A. mai multe lovituri cu obiecte tăietor-înţepătoare (cuţite) şi corpuri contondente (bâte, coş gunoi, pumni şi picioare), producându-i leziuni  traumatice care au condus la decesul acesteia.

Reamintim că, la data de 13.08.2011, inculpatul Dumitru Vasile a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, iar în urma admiterii recursului declarat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, magistraţii Curţii de Apel Braşov au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă şi faţă de ceilalţi 3 inculpaţi.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

* * *

Complicitate la luare de mita si dare de mita. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 28.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei IACOB ELENA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, a inculpatelor RADU ANCAROMAN ALEXANDRA şiGHELASE IOANA-ARABELA pentru infracţiunea de dare de mită, precum şi a inculpatei FLUTURAŞ GEORGIANA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi dare de mită.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

Inculpata Iacob Elena, profesor de română la un colegiu din Tulcea, a condiţionat promovarea unor eleve la materia pe care o preda, de primirea de bani şi alte foloase materiale. Astfel, în perioada mai-iunie 2010, inculpata a pretins şi a primit de la inculpatele Radu Anca, Roman Alexandra, Ghelase Ioana-Arabela şi eleva B.R.F. câte 200 de lei şi produse alimentare şi cosmetice. Ulterior, la 10.05.2011, inculpata Iacob Elena a pretins şi a primit de la inculpatele Radu Anca, Roman Alexandra şi eleva B.R.F. câte 200 de euro tot pentru a le promova la limba română.

Totodată, din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpata Fluturaş Georgiana (elevă a colegiului) le-a însoţit în mod repetat, pe colegele sale şi a intermediat, în intervalul mai –iunie 2010  şi respectiv, 06-10.05.2011, promovarea acestora la disciplina antemenţionată ajutând-o, astfel, pe inculpata Iacob Elena.

De asemenea, inculpata Fluturaş Georgiana a oferit la rândul ei inculpatei Iacob Elena produse alimentare pentru a promova la materia pe care aceasta din urmă o preda.

La data de 10.05.2011, inculpata Iacob Elena a fost surprinsă în flagrant şi în aceeaşi zi, cu prilejul efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa acesteia s-au găsit plicuri (ce conţineau sumele de 800 lei şi  500 euro), primite cu titlu de mită de la trei eleve, în scopul de a le promova, întrucât se aflau în stare de corigenţă.

În aceiaşi zi, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatei Iacob Elena pentru 24 de ore, iar în ziua următoare, aceasta a fost prezentată Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă, măsură care însă nu a fost însuşită nici de magistraţii acestei instanţe, nici de cei ai Curţii de Apel Constanţa, unde s-a judecat recursul declarat de procurorii Parchetului de pe lână Tribunalul Tulcea.

După judecarea recursului de Curtea de Apel Constanţa, inculpata Iacob Elena s-a prezentat la şcoală, unde a încheiat situaţiile şcolare ale elevilor, inclusiv ale elevelor implicate în cauza penală.

Faţă de inculpata Fluturaş Georgiana a fost luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Dosarul cauzei a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii