Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Trimiteri in judecata pentru evaziune fiscala, spalare de bani
08.11.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 7 noiembrie 2011, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

ALISTAR ADRIAN NICOLAE, în stare de arest preventiv, administrator împuternicit al SC SIMPLEX CDM SRL Bacău, respectiv administrator al SC CARSTYLE SRL Bacău, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

– două infracţiuni de evaziune fiscală,
– două infracţiuni de spălare de bani,
– două infracţiuni de refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale,
– infracţiunea de sustragere de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate;

DRAGOMIR FLORIN în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

Starea de fapt retinuta in rechizitoriu, potrivit unui comunicat al DNA: În perioada noiembrie 2007- octombrie 2009, inculpatul Alistar Adrian Nicolae, în calitate de administrator împuternicit al SC SIMPLEX CDM SRL Bacău, respectiv administrator al SC CARSTYLE SRL Bacău, a omis să evidenţieze în actele contabile ale acestor societăţi operaţiunile comerciale efectuate (livrări şi achiziţii de bunuri şi prestări servicii).
În această modalitate, inculpatul a creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu total în sumă de 11.597.725 lei (echivalentul a 2.777.693 euro) reprezentând impozit pe profit şi TVA.

De asemenea, Alistar Adrian Nicolae, în aceeaşi calitate, a încasat personal suma totală de 16.992.134 lei, din conturile bancare ale firmelor pe care le reprezenta, cunoscând că aceşti bani provin din infracţiuni.
De asemenea, în scopul de a se sustrage de la verificările financiar fiscale şi vamale realizate de autorităţile publice competente, inculpatul Alistar Adrian Nicolae a declarat în mod fictiv sediul social al SC SIMPLEX CDM SRL. În acest demers, Alistar Adrian Nicolae a fost ajutat de inculpatul Dragomir Florin prin încheierea unui contract de închiriere fictiv în cursul lunii martie 2008, document ce a fost utilizat cu ocazia înmatriculării acestei firme.
În plus, inculpatul Alistar Adrian Nicolae a refuzat în mod nejustificat să prezinte reprezentanţilor Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Bacău documentele legale, tocmai în scopul de a împiedica verificările financiar fiscale.

Garda Financiară – Secţia Judeţeană Bacău s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 24.159.588 lei.
Nu au fost luate măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului Alistar Adrian Nicolae.

La data de 17 octombrie 2011, Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă a inculpatului Alistar Adrian Nicolae pentru 29 de zile.

Facem precizarea că inculpatul Alistar Adrian Nicolae a mai fost trimis în judecată în alte două dosare instrumentate de procurorii anticorupţie, în legătură cu infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bacău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti